Peste 50 de producții la Festivalul Filmului European

0
431

afisCea de a 19-a ediţie a Festivalului Filmului European (FFE) va avea loc în perioada 7 – 31 mai în Bucureşti şi în alte patru oraşe din ţară. FFE debutează la București și va ajunge apoi la Craiova, Iaşi, Tîrgu-Mureş și Hunedoara. Programul cuprinde peste 50 de filme din 25 de ţări europene.

Programul proiecțiilor în fiecare oraș:

  • 7-14 mai: Bucureşti
  • 15-17 mai: Craiova
  • 22-24 mai: Tîrgu-Mureş şi Iaşi
  • 29-31 mai: Hunedoara.

În Bucureşti, proiecţiile vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Cinema Pro, fiind însoțite de întâlniri cu critici de film și membri ai echipelor de producție. Festivalul include și o serie de evenimente conexe: concerte, dezbateri, expoziţii, workshopuri.

Ediţia de la Craiova a festivalului va coincide cu inaugurarea Centrului Istoric al oraşului, urmând să aibă loc atât proiecţii în aer liber, cât şi proiecţii la Cinema Modern. La Tîrgu-Mureş, Festivalul Filmului European se desfășoară concomitent cu „Zilele Tîrgumureşene”. Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful Arta. La Iași, FFE își așteaptă publicul la Casa de Cultură a Studenților.

Festivalul Filmului European va ajunge în acest an, în premieră, și la Hunedoara. Proiecţiile vor fi găzduite la Castelul Corvinilor şi la Casa de Cultură.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi institutelor culturale europene de la București, al Uniunii Cineaștilor din România, sub egida EUNIC București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here