„Viaţa mea sexuală” trece prin cinematografe

0
441

Viaţa mea sexuală, debutul în regie al prozatorului Cornel George Popa, intră în cinematografele din România vineri, 29 aprilie. Filmul este o adaptare după o piesă de teatru semnată de regizorul-scenarist-dramaturg Cornel George Popa şi premiată de UNITER în 2004. Pelicula a fost selecţionată, potrivit casei de producţie Paradox Film, în competiţia Festivalului de la Moscova (23 iunie – 2 iulie 20011). În distribuţie figurează Cristina Florea, Vlad Zamfirescu, Gabriel Spahiu, Valentin Uritescu, Mădălina Ghiţescu, Avram Iclozan, George Alexandru, Magda Catone.

Sinopsisul sună astfel: „Dorina lucrează într-un sex-shop oarecare din Bucureşti. Vinde produsele expuse, are un plan de făcut, ţine o gestiune şi îi este mai frică de hoţi decât de homosexuali. Nu face mare caz de slujba ei, considerînd-o una aproape obişnuită, până va gasi altceva mai bun. Dar îi este greu să găsească: a abandonat facultatea pentru a-şi îngriji părinţii, creşte singură un copil din flori. Toată lumea ştie că tatăl copilului e plecat în străinătate. Viaţa ei, foarte strâmtă şi deloc spectaculoasă, se împarte între serviciu şi casă. Vecinele o bârfesc, vecinii o bârfesc. Tatăl îi face zilnic mizerii.

Banii nu sunt niciodată destui. La slujbă, evenimentele se aglomerează: patronul hotărăşte, brusc, să prelungească programul pînă la ora 6 dimineaţa; colega ei, Angela, se confruntă cu o problemă personală foarte gravă; un client începe să-i facă asiduu curte; tovarăşul ei de tură aproape înnebuneşte din cauza programului de noapte; un fost coleg de clasă devine foarte interesat de ea. Şi aşa mai departe. Iar filmul, cu adevărat, de-abia de-aici începe. Într-o noapte, adevăratul tată al copilului apare pe neaşteptate în sex-shop. Şi lucrurile scapă de sub control”.

Cornel George Popa este prozator, dramaturg şi regizor. S-a născut pe 6 iulie 1957 în comuna Popricani, judeţul Iaşi. Absolvent al Facultăţii de Construcţii (Iaşi, 1986) şi al Academiei de Teatru şi Film, secţia Regie film (Bucureşti, 1997), a lucrat peste zece ani în presa scrisă (1986-1997), apoi în televiziune, teatru şi publicitate. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România (1997). A publicat pînă acum şapte cărţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here