A murit Nora Ephron, una dintre cele mai influente femei de la Hollywood

0
382
Meryl Streep şi Nora Ephron, la filmările pentru Julie & Julia
Meryl Streep şi Nora Ephron, la filmările pentru Julie & Julia

Scenarista, regizoarea şi producătoarea Nora Ephron, una dintre cele mai influente femei de la Hollywood, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 71 de ani. Ephron suferea de leucemie, boală de care ştiau membrii familiei şi prietenii apropiaţi, scrie presa americană.

Fiică de scenarişti, Nora Ephron e recunoscută pentru comediile romantice şi a intrat în atenţia Hollywood-ului odată cu Silkwood, nominalizat la Oscar pentru scenariu.

Alte două filme scrise de ea au primit o nominalizare la Oscar When Harry Met Sally … (1989) şi Sleepless in Seattle (1989). Pe acesta din urmă l-a şi regizat. Un succes imens a fost şi You’ve Got Mail (1998), cu Tom Hanks şi Meg Ryan.

Ultimul film scris şi regizat de Ephron este Julie & Julia (2009), cu Meryl Streep şi Amy Adams.  Pentru acest rol, Streep – o prietenă apropiată a regizoarei – a fost nominalizată la Oscar.

Nora Ephron a fost căsătorită cu Carl Bernstein, unul dintre ziariştii care au investigat cazul Watergate, şi a rescris împreună cu el un scenariu la All the President’s  Men. A publicat articole şi eseuri în New York Post, The New York Times sau Esquire şi este autoarea a câtorva piese de teatru şi a unor volume de eseuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here