Peste 11.000 de liceeni la filmele Cinema-Edu

0
249

Cinema-Edu fotografie eveniment 2

Proiectul Cinema-Edu a adus peste 11.000 de liceeni din 80 de școli, din 13 orașe, la filme de autor și întâlniri cu critici de film, jurnaliști și cineaști, în cele sașe luni de program de educație cinematografică.

Liceenii au participat gratuit la evenimente create în jurul filmelor de artă, au dezbătut subiecte sociale și cinematografice împreună cu invitații speciali Cinema-Edu. Programul i-a familiarizat pe tineri cu diverse spații culturale din București, precum Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, Institutul Cervantes, Cercul Național Militar, Muzeul Național de Artă Contemporană, Biblioteca Națională, dar și cu cinematografe de artă.

În celelalte orașe evenimentele au avut loc în licee, biblioteci și în alte spații de cultură. Anul acesta, Cinema-Edu a organizat 90 de proiecții de film destinate exclusiv liceenilor. Din lista de filme, printre cele mai bine primite pelicule se numără El bola/Bila și comedia canadiană Starbuck.

De asemenea, anul acesta, participanții Cinema-Edu au avut ocazia să se implice în concursul interactiv „Do you speak cinema?”. Concurenții au fost provocați să deseneze, să fotografieze și să realizeze cronici despre filmele vizionate.

Prioritatea proiectului realizat de Asociația Culturală Macondo este de a oferi participanților alternative la educația formală prin proiecții de filme și discuții interactive. Astfel, Cinema-Edu oferă structura teoretică pe teme de cinematografie în corelație cu diverse tematici sociale abordate de filmele selectate (conflicte interetnice, violența domestică, probleme de socializare, procesul maturității, creativitate ș.a.).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here