Filmul lui Porumboiu vine la cinema în septembrie

0
348

Metabolism

Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, va avea premiera în cinematografele din România pe 20 septembrie, distribuit de Independența Film. Lungmetrajul a fost proiectat deja la Locarno și Sarajevo și a fost selecționat la New York Film Festival.

Iată sinopsisul:

Suntem în mijlocul filmărilor. Paul, regizorul (Bogdan Dumitrache), are o relaţie amoroasă cu Alina (Diana Avrămuţ), o actriţă dintr-un rol secundar . A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte să filmeze o scenă nud cu ea. Dar se trezeşte de dimineaţă, plin de îndoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reală, iar filmarea ia o turnură neaşteptată.

Din distribuţie fac parte Bogdan Dumitrache, Diana Avrămuţ, Alexandru Papadopol şi Mihaela Sârbu.

„M-a inspirat povestea unui prieten cineast, care şi-a investit toţi banii în producţia unui film de-al său, începută acum zece ani şi apoi sistată în toiul filmărilor. Am fost inspirat de ideea unei filmări fără sfârşit… Până la urmă, am vrut mai ales să întorc camera spre meseria regizorală, să arăt cum lucrăm, metodele pe care le folosim, cum se realizează un proiect; să arunc o privire în spatele cortinei”, spune Corneliu Porumboiu.

„Scriam deja la scenariu, când a fost propus un proiect de lege care ar fi schimbat modul de finanţare a filmelor în România: ca să obţin fonduri, ar fi trebuit să prezint nu doar scenariul, ci şi un storyboard detaliat. Nu am fost de acord cu această lege, dar mi-a amintit de perioada mea de pregătire ca cineast. Limitările presupuse de pelicula de 35mm, nevoia de a planifica fiecare cadru au făcut parte din formarea mea. Ca urmare a acestor restricţii s-a dezvoltat şi aplecarea mea faţă de repetiţii şi cadre lungi. Deci am vrut să vorbesc despre naşterea unui film şi constrângerile aferente ei”. adaugă regizorul despre ideea scenariului.

Distribuitorul internațional este Wild Bunch.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here