Post-apocalipsa ajunge şi în filmul românesc: „Tax Payer”

0
409

Un scurtmetraj independent regizat de Cosmin Gurău, Tax Payer, marketat ca primul post-apocaliptic din România, va fi proiectat în premieră la Cinema Union, pe 2 martie, ora 20.00.

Este prima producţie Bad Mouth Pictures, una care se încumetă să exploreze un gen uzat la Hollywood, dar neatins de cinematografia românească.

„Imaginează-ţi o lume în care au căzut bombele cele mari. Majoritatea oamenilor au murit. Aerul e irespirabil. Civilizaţia e în ruină. Cu toate acestea, cei puţini rămaşi se luptă să supravieţuiască. Chiar dacă specia noastră încă nu a dispărut, se poate spune acelaşi lucru şi despre umanitate?”, declară regizorul.

Potrivit sinopsisului, într-o lume ostilă, post-apocaliptică, în care valorile sunt inversate şi în care aerul este irespirabil, Tax Payer, un om singuratic, trebuie să treacă prin multe încercări ce scot la iveală laturi interesante ale condiţiei umane. Misiunea pe care trebuie să o îndeplinească îi poate salva sau, din contră, costa viaţa.

„A fost, din toate punctele de vedere, o provocare uriaşă pentru mine. Am încercat să creez o atmosferă, să prezint o poveste, să spun câteva lucruri despre condiţia umană, care înfruntă în acest caz nişte circumstanţe cu totul speciale. Oamenii aceia sunt doar atât de diferiţi de noi, pe cât sunt de asemănători”, spune Cosmin Gurău.

Cosmin Gurău a absolvit Facultatea de Cinematografie şi Televiziune din cadrul Universităţii Media. În 2008, la 19 ani, în primul semestru din anul I al facultăţii, a realizat, cu buget zero, mockumentary-ul Bucureşti, 13, un scurtmetraj ce descria dispariţia a doi studenţi în 1995 şi a devenit în scurt timp viral. Filmul a ajuns în finala competiţiei festivalului Future Shorts Romania.

Intrarea la proiecţia de la Union este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here