Ultimul film al lui Guillaume Depardieu se pregăteşte de lansare

0
434

Ultimul film al lui Guillaume Depardieu care, printr-o stranie coincidenţă, seamănă izbitor cu destinul actorului, Copilaria lui Icar, în regia Alex Iordăchescu, vine în cinematografele din România pe 8 aprilie 2011. Drama intră pe ecrane la doi ani de la moartea actorului, survenită la puţin timp după ce terminase filmările în România. Premiera de gală va avea loc pe 7 aprilie, la oara 19.00, la The Light Cinema, în prezenţa echipei şi a invitaţilor săi. Începand cu luna aprilie, filmul va putea fi vizionat la Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, Vaslui, Arad şi Constanţa.

Copilăria lui Icar este drama unui bărbat care, asemenea lui Depardieu Jr., îşi pierde piciorul într-un accident. Un profesor de la o clinică îi propune un tratament revoluţionar care se presupune că îl va ajuta să-şi refacă piciorul. Speranţa de vindecare se transformă într-un coşmar, iar eroul filmului devine victima acestui tratament. În distribuţie intră şi Alysson Paradis, sora VanesDorsei Paradis, Dorotheea Petre şi Carlo Brandt.

În 1995, Guillaume Depardieu a suferit un accident de motocicletă şi a fost internat în spital, unde a contractat un streptococ din cauza căruia i-a fost amputat ulterior piciorul. Durerile imense l-au făcut, la un moment dat, dependent de morfină. Fiul lui Gerard Depardieu a încetat din viaţă la 37 de ani, în octombrie 2008, din cauza unei pneumonii fulgerătoare.

„Filmul spune povestea unui om din clasa de mijloc, bolnav, care a pierdut o parte din el însuşi, care caută un remediu salvator. Ştiinţa îi face o promisiune pe care nu o poate îndeplini la final. Problema protagonistului e, înainte de toate, de natura spirituală şi afectivă. Tehnica, ştiinţa şi toate avatarele nu îl pot ajuta. Din contră, îi grăbesc căderea. Copilăria lui Icar face parte dintr-un diptic. Acest diptic este constituit dintr-un film despre moarte şi despre încercarea noastră de a lupta împotriva degradării fizice şi dintr-un al doilea film despre un astronom care se îndrăgosteşte de o femeie, după ce a iubit doar stelele. Cu acest film doresc să evidenţiez relaţia paradoxală pe care noi o avem cu moartea şi suferinţa în societatea actuală. Realitatea a depăşit ficţiunea prin dispariţia tragică a lui Guillaume şi a făcut ca acest film să fie mai dificil şi mai tulburător”, transmite regizorul Alex Iordăchescu, într-un comunicat.

Absolvent al Şcolii Superioare de Arte Vizuale (ESAV) din Geneva, departamentul Multimedia şi Video şi director artistic – din 1999 pâna în 2004 – pentru societăţile marchFirst, apoi Blue Infinity, Alex Iordăchescu a înfiinţat compania de producţie Elefant Films în 2005. Copilăria lui Icar este primul său lungmetraj.

Filmul este o coproducţie Franţa (Freshline Productions), Elveţia (Elefant Films Sarl) şi România (Elefant Film).

Cătălin Cristuţiu şi Alex Iordăchescu au realizat montajul, Marius Panduru – imaginea, The Young Gods – muzica, iar Călin Papură – scenografia.

Copilăria lui Icar a fost proiectat în Festival du Film Français din Praga – 2010, Festival du Film Fantastique de Neuchatel – 2010, TIFF, Singapore International Film Festival 2010 (Sélection Officielle), Festival International du Film Francophone de Bratislava (8-13 avril 2010), Molodist FFM – Kiev sau Festival des Films du Monde, Montréal – 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here