Înscrieri la Romanian Short Waves, Cannes 2012

0
363

Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţi să-şi înscrie filmele pentru preselecţia de scurtmetraje a programului Romanian Short Waves – ediţia a cincea. Filmele vor fi prezentate în perioada 16 – 26 mai 2012, în secţiunea Short Film Corner din cadrul celei de a 65-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Preselecţia pentru programul Romanian Short Waves este organizată de către Asociaţia Secvenţe şi va fi realizată de un juriu format din profesionişti din industria filmului românesc.

Fiecare companie care are experienţă în producţia de scurtmetraje şi rezultate obţinute la marile festivaluri poate propune un titlu pentru lista finală, care va fi inclus automat. Pentru filmele de şcoală şi cele ale caselor de producţie aflate la debut se va face o selectie de către juriul menţionat mai sus.

Cei interesaţi sunt aşteptaţi să trimită, până la data de 4 aprilie 2012, filmele însoţite de formularul de participare, pe adresa Centrului Naţional al Cinematografiei, în atenţia Alinei Sălcudeanu.

Pentru a fi incluse în preselecţie, filmele trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

1. Durată maximă de 35 minute

2. Produse după data de 1 ianuarie 2011

3. Subtitrate în limbile engleză sau franceză

4. Un singur scurtmetraj / regizor

Lansată în anul 2004, secţiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru filmele de scurtmetraj, iar participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul Festivaluluide la Cannes.

Pentru detalii: Andrei Dobrescu, coordonator Romanian Short Waves, tel. (004) 0724 407970, andrei.dan.dobrescu@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here