Campania We Are Here la final: peste 6000 de euro din donații

0
443

Follow up We Are HereWe Are Here, o platformă românească de crowdfunding lansată fulger, acum trei săptămâni, a strâns peste 6000 de euro în această perioadă, pentru opt proiecte culturale. Pentru prima platformă românească de acest fel, debutul este un succes.

Cele opt proiecte sunt: 

• SoNoRo – Festivalul internațional de muzică de cameră

• Ideo Ideis – Festivalul național de teatru tânăr

• Temps D’images – Festivalul de teatru, dans și imagine foto/video

• Anim’est – Festivalul internațional de film de animație

• NexT – Festivalul internațional de film

• Green Hours Internațional Jazz – Festivalul internațional de jazz

• Street Delivery – Convertirea peisajului urban în peisaj cultural

• KINOdiseea – Festivalul internațional de film pentru copii

Timp de 21 de zile, 572 de finanțatori au contribuit la organizarea edițiilor din 2013 cu o sumă totală de 6732 de euro. Au fost donate sume de la 1 euro până la 341 de euro, din partea spectatorilor, actorilor, directorilor de festivaluri, asociațiilor cu activitate în domeniul creativ sau chiar a festivalurilor de renume din alte țări. Cea mai mare sumă a fost strânsă de festivalul SoNoRo – 2365 de euro.

Pentru România, conceptul de crowdfunding este foarte nou și prea puțin exploatat. Prin campania We Are Here, acțiunea a ajuns cunoscută în 41 de orașe din România (top 5 orașe: București, Iași, Timișoara, Cluj și Sibiu) și a primit vizite sau sprijin din 61 de țări ( top 5 țări: Marea Britanie, Germania, S.U.A, Austria și Franța).

Toți cei care au luat parte ca finanțatori în perioada de desfășurare a campaniei We Are Here își vor putea ridica afișul din cadrul fiecărui eveniment spre care și-au îndreptat suma de bani și își vor regăsi numele într-un spațiu special dedicat în locațiile edițiilor de anul acesta.

Campania We Are Here s-a încheiat marți, 23 aprilie, având o rată de finanțare de 6.63% între vizitatorii atrași în mediul online pe această platformă, în condițiile unei medii de doar 1% pentru plățile online din România, cu 40 913 vizualizări pe pagini și 14 634 vizitatori pe site în 21 de zile.

Echipa We Are Here continuă să dezvolte platforma pentru că ea să devină, pe termen lung, o resursă pentru inițiatorii de proiecte independente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here