Masterclass-uri Nik Powell și Peter Webber la TIFF

0
384

TTL_vizual_Masterclass

Cinci masterclass-uri cu profesioniști din industria filmului sunt programate la cea de-a treia ediție a Transilvania Talent Lab (TTL), care începe duminică, 1 iunie, la Cluj-Napoca, în cadrul TIFF 2014.

Printre invitați, producătorul britanic Nik Powell, directorul National Film and Television School, vice-președinte în consiliul Academiei Europene de Film, și regizorul Peter Webber, nominalizat la Oscar și la BAFTA cu Girl with a Pearl Earring.

Pe lângă masterclass-uri, cei 15 participanți ai Transilvania Talent Lab vor avea o serie de întâlniri, ședințe aplicate de lucru și discuții pe proiectele depuse, vor primi sfaturi și idei pe proiectele lor, în cadrul a trei module de lucru: modul 1 – Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 – Marketing, Distribuţie și Management Cultural.

Primul modul îl are ca trainer invitat pe script doctorul francez Antoine Le Bos, director artistic al Le Groupe Ouest și al Centrului European pentru Creație Cinematografică din Britanny, tutor în atelierul de dezvoltare de scenarii Torino Film Lab, din cadrul Festivalului de Film de la Torino. Cel de-al doilea, pe producătorul și regizorul Tudor Giurgiu și pe curatorul și consultantul pe scenarii Sirkka Möller, membru al comitetului de selecție al secțiunii Panorama din cadrul Berlinale.

Modulul trei va fi moderat de Mathias Noschis, specialist în strategii de marketing de film cu o experiență vastă în PR, publicitate și branding, fondator al Alphapanda (o agenție de marketing de film specializată în zona digitală, cu sedii în Londra și Berlin) și trainer în marketing cinematografic pentru diferite organizații.

Masterclass-urile TTL vor avea loc în Mansarda Napoca 15 și sunt deschise publicului.

Program:

Luni, 2 iunie, 10.00 – 11.30, Mansarda Napoca 15

Masterclass Nik Powell // Scenaristică 

Unul dintre cei mai renumiți și influenți producători din Marea Britanie, directorul National Film and Television School, vice-președinte în consiliul Academiei Europene de Film, Președinte al comitetului de film și membru al board-ului BAFTA. În anii 70, a înființat celebra casă de discuri Virgin Records, apoi, un deceniu mai târziu, Palace Productions, producând zeci de filme, printre care și Company of Wolves și Crying Game, de Neil Jordan, multi-nominalizat la Oscar. Cu compania sa Scala Productions a produs filme precum Fever Pitch, The Neon Bible, Ladies in Lavander sau Calendar Girls.   

Marți, 3 iunie, 10.00 – 11.30, Mansarda Napoca 15

Masterclass Peter Flinckenberg // Imagine

Unul dintre cei mai îndăzneți și experimentați directori de imagine din rândul tinerei generații de cineaști finlandezi. De-a lungul carierei sale, a lucrat ca D.O.P atât pentru filme de ficțiune, cât și pentru filme documentare. A semnat imaginea unor filme precum Concrete Night (regia Pirjo Honkasalo, 2013) sau Miss Blue Jeans (regia Matti Kinnunen, 2012). 

Miercuri, 4 iunie, 16.15 – 18.15, Mansarda Napoca 15

Masterclass Karim Aïnouz  // Regie

Regizor și artist vizual de origine braziliano-argentiniană, Karim Aïnouz a semnat regia unor filme precum Madame Satã, Love for Sale, I Travel Because I Have to, I Come Back Because I Love You sau The Silver Cliff toate prezentate în festivaluri precum Cannes și Veneția. Ultimul i-a adus premiul pentru Cea mai bună regie la Rio de Janeiro Intl. Film Festival (2011). In 2012 s-a alăturat echipei de creație a proiectului Cathedrals of Cultureun documentar 3D care îl are pe Wim Wenders ca producător executiv și pe Aïnouz ca unul dintre regizori. 

Joi, 5 iunie, 12.00 – 13.30, Mansarda Napoca 15

Masterclass Peter Webber  // Regie 

Debutul său în lung metraj a fost unul răsunător. Girl with a Pearl Earring, cu Scarlett Johansson si Colin Firth în rolurile principale, i-a adus numeroase laude, 3 nominalizări la Oscar, două la Globurile de Aur și 10 la Premiile BAFTA. Apoi, Peter Webber s-a lăsat convins de Dino de Laurentiissă regizeze Hannibal Rising, iar în 2012 a regizat Emperor, cu Metthew Fox și Tommy Lee Jones, film câștigător al Audience Award (locul 2) la Palm Springs Intl. Film Festival. În prezent se află în post-productie cu documentarul 10 Billion. 

Joi, 5 iunie, 15.00 – 16.45, Mansarda Napoca 15

Masterclass Katriel Schory  // Regie în producții low budget 

Este Director Executiv al Israel Film Fund din 1999. Principala instituție de finanțare a cinematografiei israeliene, Israel Film Fund sprijină, încurajează și promovează productia de film din Israel. Katriel Schory a fondat propria casă de productie de film în 1984 – BELFILMS LTD, cu care a produs peste 200 de filme de lung metraj, ficțiune și documentare, seriale de televiziune și co-producții internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here