12 filme la „Cinema în aer liber”

0
578

afis comunicat portraitCaravana Metropolis, care a adus circa 80.000 de spectatori la film, anul trecut – potrivit  Asociaţiei Metropolis – revine anul acesta începând din iulie şi până în septembrie, în Braşov, Bucureşti şi Sibiu.

Un concept popular peste hotare, „Cinema în aer liber” vine la pachet cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², şi un proiector de 17.000 de lumeni.

Programul include 12 producţii româneşti şi străine – filme de Oscar, filme premiate cu Globul de Aur sau la Cannes, Berlin, Toronto sau Veneţia, semnate de regizori de precum Pedro Almodovar, Michael Haneke, Wes Anderson, Francois Ozon. Ca şi anul trecut, caravana va debuta în luna iulie la Braşov, în Piaţa Sfatului, urmând ca apoi să se îndrepte spre Sibiu şi Bucureşti.

Filmele din program: 

 • Aventuri sub clar de lună / Moonrise Kingdom, regizat de Wes Anderson cu Bruce Willis, Bill Murray şi Edward Norton în rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu şi a rulat în competiţie la Cannes 2012.
 • Câştigătorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu, Vânătoarea /The Hunt, în regia lui Thomas Vinterberg, este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.
 • Cel mai recent film semnat de celebrul regizor Pedro Almodovar, Amanţii Pasageri / Los amantes pasajeros, un succes de casă în Spania, îi aduce pe marile ecrane pe câţiva dintre cei mai apreciaţi actori spanioli.
 • Nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, premiat cu Oscarul European şi cu Premiul Cesar, O afacere regală /A Royal Affair, de Nikolaj Arcel, este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.
 • Din competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia vine Superstar, în regia lui Xavier Giannoli, în avanpremieră în România, povestea unui bărbat obişnuit care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.
 • Născut din nou / Twice Born, în regia lui Sergio Castellitto, proiectat în avanpremieră în România, a fost selecţionat la Toronto şi este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagonişti pe Penelope Cruz şi pe Emile Hirsch (Into the Wild).
 • Partea îngerilor / The Angels’ Share, cel mai recent film semnat de Ken Loach, este câştigătorul premiului juriului la Cannes în 2012 şi a fost nominalizat la Cesar şi Premiile Academiei Europene de Film.
 • O ocazie unică este şi aceea de a vedea filmul În pielea lor / In their Skin, în avanpremieră în România, un thriller captivant, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago, cu Selma Blair şi Joshua Close în rolurile principale.
 • Câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film străin şi al Marelui premiu la Cannes, anul trecut, Iubire / Amour, în regia lui Michael Haneke.
 • În casă / Dans la maison, de Francois Ozon, thriller premiat la Toronto, San Sebastian şi nominalizat la premiile Cesar şi Goya.
 • Din caravană nu va lipsi cel mai de succes film românesc din ultimul deceniu, Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here