O dramă cu Monica Bîrlădeanu, la Festivalul de la Veneţia

2
543
Monica Bîrlădeanu şi Andrea Osvart în "Maternity Blues" foto: kinoweb.it
Monica Bîrlădeanu şi Andrea Osvart în "Maternity Blues" foto: kinoweb.it

Filmul Maternity Blues, în care Monica Bîrlădeanu deţine unul dintre rolurile principale, va fi proiectat în secţiunea Controcampo Italiano a Festivalului de la Veneţia (31 august – 10 septembrie). Cel de-al doila film al regizorului Fabrizio Cattani (primul a fost Il Rabdomante) e povestea a patru femei internate într-un spital de psihiatrie după ce şi-au ucis copiii, din cauza depresiei post-partum.

Personajul Monicăi Bîrlădeanu, Eloisa, e o fostă cântăreaţă care îşi trăieşte vina devenind foarte cinică, Clara (Andrea Osvart) nu poate accepta că soţul ei şi-a refăcut viaţa cu altcineva, Rina (Chiara Martegiani), o mamă singură, e convinsă că uciderea copilului ei a fost un act de dragoste, iar Vincenza (Marina Pennafina) îşi găseşte alinare în credinţa ei şi încearcă să împace remuşcarea cu dragostea pentru ceilalţi doi copii. Pelicula a fost filmată în toamna anului trecut, în regiunea Toscana.

Monica Bîrlădeanu va apărea, în roluri substanţiale, în alte două filme regizate de cineaşti italieni: Diaz. Nu curăţaţi această pată de sânge, reconstituire un masacru petrecut la o şcoală din Genova, în 2001, în regia lui Daniele Vicari, şi Out of the Night, de Claudio Macor, a cărui acţiune se petrece în timpul celui de-al doilea război mondial.

În Controcampo Italiano, la subsecţiunea dedicată lungmetrajelor de ficţiune italiene, mai figurează cinci pelicule. Juriul care va acorda 30.000 de euro celui mai bun lungmetraj este format din regizorii Roberta Torre şi Aureliano Amedei şi actriţa Cristiana Capotondi.

În 2009, Monica Bîrlădeanu a fost pe covorul roşu la Veneţia cu Francesca, iar anul trecut, cu Vallanzasca lui Michele Placido.

 

2 COMENTARII

    • Sorry, there were plenty of press photos from the film on kinoweb.it and they were not signed with a name. If there is any copyright problem, I can remove it.

      Thank you.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here