Campanie de promovare de 100.000 de euro pentru „Despre oameni şi melci”

2
497

În ambiţia de a depăşi pragul de 50.000 de spectatori, pe care puţine dintre filmele româneşti l-au trecut în ultimul deceniu, echipa de promovare a filmului Despre oameni şi melci, în regia lui Tudor Giurgiu, pune la bătaie 100.000 de euro pentru lansarea din 14 septembrie, potrivit Cineuropa.org.

Bugetul este uriaş pentru un film românesc, iar campania a început încă din primăvară, când filmul a avut premiera la TIFF.

Comedia cu Andi Vasluianu şi Monica Bîrlădeanu va fi lansată simultan pe 39 de ecrane din 22 de orașe, Transilvania Film făcând echipă, de data aceasta, cu un distribuitor mult mai mare, Ro Image 2000, care aduce în România filmele Universal Pictures sau Paramount.

Pe lângă campania tradiţională în media, au fost gândite happening-uri pe străzile marilor oraşe şi în cinematografe, unele obiecte legate de subiectul filmului urmând să împânzească în curând zonele din apropierea sălilor de cinema. Până acum, un video cu un flash mob al orchestrei Notes & Ties într-un mall din Cluj a făcut, la rândul său, carieră pe Internet.

Ultimul film care a reuşit performanţa de a aduce mai mult de 55.000 de români la cinema a fost Eu când vreau să fluier, fluier, în regia lui Florin Şerban, premiat cu Ursul de Argint la Berlin în 2010. Supremaţia o deţine, în continuare, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile a lui Cristian Mungiu, care a adunat peste 70.000 de spectatori, în 2007.

Al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu după Legături bolnăvicioase (2006) este povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România de la începutul anilor ’90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment. În distribuţie figurează Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, renumitul actor francez Jean François Stevenin şi fiul său, Robinson Stevenin.

Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

Despre oameni şi melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produsă de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).

Citeşte şi o cronică a filmului Despre oameni şi melci.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here