Anim’est inaugurează AniMusic Night

0
362

Anul acesta, secţiunea de videoclip & spot publicitar primeşte o noapte specială, pe 11 octombrie, de la ora 21.00, la Club Control. AniMusic Night înseamnă proiecţia filmelor din secţiune, urmată de un performance muzical şi vizual, anunţă organizatorii.

Competiţia prezintă 25 de clipuri animate şi 11 spoturi. Cele mai noi clipuri Gotye, Parov Stelar, Le Peuple de l’herbe, Louise Attaque sau Grinderman, noua trupă a lui Nick Cave. Clipul piesei „Don’t Worry, We’ll Be Watching” – Gotye a fost selectat anul acesta în festivaluri mari, ca Annecy sau Berlin.

De la Annecy vine şi clipul polonez „Pirate’s Life” al We Cut Corners, iar animaţia franceză pentru „Do I Have Power” al Timber Timbre a concurat la Clermont-Ferrand şi Tribeca. Competiţia include şi un clip împotriva violării drepturilor cetăţenilor realizat pentru Amnesty International sau reclame ale unor companii ca Avira, Nespresso, Toyota şi Căile Ferate Franceze.

După proiecţie, în Club Control va cânta Warren Suicide LIVE, o trupă experimentală de electro-punk-art. Warren Suicide înseamnă Nackt şi Cherie, 3 albume, 8 single-uri, zeci de compilaţii şi remixuri. Trupa a susţinut concerte la festivaluri mari din Europa ca Rock am Ring, Glastonbury sau Roskilde, iar din 2007 organizează ateliere şi ia parte la happeninguri colective în Germania şi Suedia. Următorul lor album, „WORLD WARREN III”, va fi lansat pe 28 octombrie.

Premiul secţiunii de videoclip&spot publicitar va fi acordat de un juriu compus din trei români din zona animaţiei sau a publicităţii. Cătălin Rulea este artist şi muzician, cunoscut cel mai bine ca frontman al trupei Toulouse Lautrec. A studiat grafica, având numeroase expoziţii în ţară şi în afară, dar a lucrat şi ca art director pentru companii precum Y&R, Publicis, Grey Worldwide, Next Advertising sau DRAFTFCB, fiind premiat Epica, AD Print, Golden Drum, Golden Hammer, Ad’Or. Dan Panaitescu e animator independent, premiat cu trofeul acestei secţiuni acum doi ani. A fost lead animator la animaţia Crulic – drumul spre dincolo, în regia Ancăi Damian, şi la documentarul animat The Temptress (r. David Kinsella). Cristian Simion a absolvit jurnalismul şi apoi s-a apucat de publicitate. În 2006, a devenit copywriter la Ogilvy, unde a rămas până în prezent, iar din 2010 este Group Creative Director.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc in perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here