KINOdiseea se întoarce între 14 și 19 noiembrie

0
369

Fiddlesticks

Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea revine între 14 și 19 noiembrie, la Cinema Studio și Cinemateca Eforie, cu o a șasea ediție. 15 filme sunt confirmate în competiția oficială și secțiunea Panorama și peste 100 de scurtmetraje de care se vor putea bucura atât cei mici, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, cât și publicul amator de povești fără vârstă.

KINOdiseea înseamnă șase zile de filme, animații 3D, o competiție cu cele mai noi producții internaționale pentru publicul tânăr, în premieră în România, completate de o retrospectivă cu filme clasice, numeroase scurtmetraje europene pentru cei mai tineri spectatori, workshopuri cu profesioniști din cinematografie, sesiuni de Q&A cu echipele de filmare, petreceri tematice și întâlniri cu actori și regizori străini.

Anul acesta, competiția va fi prezidată de un juriu de copii ales în urma unui concurs. Toti copiii iubitori de film, cu vârste între 8 și 14 ani, pot trimite o scurtă recenzie a unui film, (între 100 și 250 cuvinte) la adresa contact@kinodiseea.ro până pr 31 octombrie. Câștigătorii vor avea parte de o experiență unică.

Cea mai nouă producție a scenaristului/regizorului Veit Helmer, Fiddlesticks, o aventură colorată pentru copii, a avut premiera anul acesta la Festivalul de la Cannes și va fi proiectat, în premieră, în România. Regizorul, care a crescut cu filme pentru copii precum aventurile lui Pippi Longstocking, îl numește „o aventură clasică pentru copii mici și mari, cu vârste între 4 și 144 de ani”.

Regizată de Esben Toft Jacobsen și inspirată de mitologia scandinavă și folclorul nordic, animația Beyond Beyond / Tărâmul Regelui Înaripat spune povestea iepurașului Johan, plecat în căutarea mamei răpite de puternicul Rege Înaripat. De la producătorii filmului francez de animație Zarafa, cel mai iubit film la ediția trecută KINOdiseea, ajunge în premieră în România Loulou, L’Incroyable Secret, câștigător al Premiului Cesar pentru cel mai bun film de animație în 2014. Animația urmărește aventurile micului lup Loulou și ale prietenuuil său, iepurele Tom.

Regizată de Mathias Malzieu și Stéphane Berla, și produsă de Luc Besson, Jack and the Cuckoo-Clock Heart, realizată prin tehnica CGI, este o animație-musical cucerește prin atmosfera de basm combinată cu elemente gotice și victoriene care amintesc de stilul lui Tim Burton.

În competiție va rula și To See the Sea, filmul de debut al tânărului regizor ceh Jiří Mádl. Acțiunea este filmată din perspectiva unui băiat, Tomas, care se visează următorul Miloš Forman.

KINOdiseea este membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), Zlin Film Festival (Cehia), International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia) şi Cine-Jeune de l’Aisne.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii – KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5. Un proiect finanțat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Uniunea Cineaștilor din România, cu sprijinul Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Arhivei Nationale de Filme – Cinemateca Română.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here