„Kowalski”, de Andrei Crețulescu, cel mai bun scurtmetraj la Zagreb

0
397

Kowalski

Scurtmetrajul Kowalski, în regia lui Andrei Crețulescu, a câștigat trofeul Golden Pram/Landoul de Aur pentru la cea de-a 12-a ediție a Festivalului de Film de la Zagreb, Croația.

Juriul format din producătorul Čedomir Kolar (No Man’s Land, premiat cu Oscar), regizorul Konstantin Bojanov și directorul de imagine César Charlone (nominalizat la Oscar pentru imaginea filmului City of God) și-a motivat alegerea spunând că „scurtmetrajul românesc oferă 17 minute de plăcere pură – dialoguri superbe, interpretare şi regie de zile mari. Şi demonstrează faptul că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime”.

Kowalski este cel de-al doilea scurtmetraj scris și regizat de Andrei Crețulescu. Filmul a mai fost prezentat în competiția Zilele Filmului Românesc de la TIFF și în competiția internațională de scurtmetraj a Festivalului de la Varșovia și va fi proiectat în noiembrie la Leeds, în cadrul unui Focus Romanian Shorts, iar în decembrie la New York, la Making Waves. Kowalski va putea fi văzut în cinematografele din România la finalul lunii noiembrie, în cadrul omnibusului Scurt / 4: Istorii de Inimă neagră.

Filmul îi are drept protagoniști pe Andi Vasluianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu plus, într-o apariție specială, Rodica Lazăr. Este o producție independentă realizată în colaborare de companiileKinosseur, Wearebasca, Digital Cube, Dakino și Chainsaw Europe.

Andrei Crețulescu a terminat recent filmările pentru cel de-al treilea scurtmetraj independent al său, Ramona, care încheie, violent și în aceeași formulă, trilogia începută cu Bad Penny și continuată cu Kowalski, și se află în preproducție cu două noi proiecte, scurtmetrajul Șapte luni mai târziu și lungmetrajul Charlton Heston.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here