„Autobiografia” şi „Reţeaua de socializare”, cele mai bune filme la Best Film Fest

0
338

Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, în regia lui Andrei Ujică, a obţinut vineri seară trofeele Best Film Fest pentru Cea mai bună regie şi Cel mai bun film românesc din 2010. Cea de-a 11-a ediţie a galei a avut loc la Cinema Studio din Capitală, iar premiile au fost acordate în urma voturilor presei de specialitate.

Premiul pentru Cel mai bun film care a rulat pe ecranele româneşti în 2010 i-a revenit peliculei care a dominat şi Globurile de Aur, Reţeaua de socializare a lui David Fincher, iar Cel mai bun film european a fost votat Panglica albă, de Michael Haneke.

Victor Rebengiuc a fost desemnat Cel mai bun actor într-un film românesc, pentru interpretarea din Medalia de onoare, în regia lui Călin Netzer, iar Ozana Oancea – Cea mai bună actriţă, pentru rolul din Felicia, înainte de toate, de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf.

Distribuitorul Odeon Cineplex a obţinut un trofeu pentru Avatar, filmul cu cele mai mari încasări în România în 2010 (13.240.862 de lei şi 882.222 de spectatori în box office). Filmul românesc cu cele mai mari încasări a fost Eu când vreau să fluier, fluier, de Florin Şerban (868.964 de lei şi 55.858 de spectatori).

Trofeul Prieten al Filmului Românesc le-a fost acordat Maşei şi lui Mircea Dinescu, pentru implicarea lor în organizarea Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară de la Port Cetate.

Best Film Fest se va desfăşura pentru prima dată pe o perioadă de trei săptămâni, în trei oraşe: Bucureşti (28 ianuarie – 3 februarie), Vaslui (4 – 10 februarie) şi Râmnicu Vâlcea (11 – 17 februarie). Între 28 ianuarie şi 3 februarie, la Cinema Studio vor fi difuzate toate filmele premiate.

Best Film Fest este organizat anual de Asociaţia Film România, în colaborare cu Asociaţia Criticilor de Film din România, din cadrul Uniunii Cineaştilor, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al distribuitorilor de film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here