Ultimele zile de înscrieri pentru Romanian Short Waves la Cannes

0
345

romanianshortwaves

Mai sunt doar două zile în care vă puteţi înscrie scurtmetrajul în programul Romanian Short Waves, care va fi prezentat între 15 şi 26 mai, în secţiunea Short Film Corner a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Preselecţia este organizată de către Asociaţia Secvenţe şi va fi realizată de un juriu format din profesionişti din industria filmului românesc. Înscrierile au ca dată limită 31 martie.

Fiecare companie care are experienţă în producţia de scurtmetraje şi rezultate obţinute la marile festivaluri poate propune un titlu pentru lista finală, care va fi inclus automat. Pentru filmele de şcoala şi cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecţie de către juriul menţionat mai sus.

Cei interesaţi sunt invitaţi să trimită, pâna la data de 31 martie 2013, filmele pe DVD însoţite de formularul de participare, ce poate fi găsit pe pagina de Facebook Romanian Short Waves 2013, la adresa –  Centrul Naţional al Cinematografiei, Str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1, Bucureşti 010026.

Pentru a fi incluse în preselecţie, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

1. Durată maximă de 20 de minute

2. Produse după data de 1 ianuarie 2012

3. Subtitrate în limbile engleză sau franceză

4. Un singur scurtmetraj / regizor

Realizatorii scurtmetrajelor selecţionate vor trebui să prezinte până cel târziu la data de 3 aprilie o variantă pentru upload de maxim 3 GB, conformă cu cerinţele organizatorilor.

Lansată în anul 2004, secţiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru filmele de scurtmetraj, de aceea participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul secţiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Romanian Short Waves este un program care urmăreşte promovarea filmelor independente şi a celor de şcoală şi este susţinut de Asociatia Secvente din anul 2008.

Pentru detalii despre preselecţie şi condiţiile de participare: asoc.secvente@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here