„Cel mai periculos om din lume” şi-a găsit un regizor

0
386

Câştigătorul premiului Oscar pentru documentarul Inside Job, Charles Ferguson, va regiza un film despre fondatorul Wikileaks, Julian Assange. Pelicula va fi produsă de HBO, care a pus la cârmă un cineast cu două documentare la activ (celălalt este No End In Sight), ambele cu tentă politică şi ambele premiate, dar nici un film de ficţiune. Inside Job documenta dedesubturile crizei financiare, pornind de pe Wall Street, iar primul – ocupaţia americană în Irak.

Pe biografia australianului Julian Assange, acuzat de abuz sexual şi vânat asiduu de guvernul american, după ce a dezvăluit sute de mii de documente secrete, se bat mai multe studiouri de la Hollywood, iar DreamWorks şi Universal sunt cu un pas înainte.

Deocamdată, doi producători au achiziţionat pentru Universal drepturile pentru cartea The Most Dangerous Man in the World, scrisă de reporterul australian Andrew Fowler, care trece prin copilăria lui Assange, adolescenţa şi studenţia lui, până la fondarea Wikileaks şi după dezvăluirea corespondenţelor secrete între guverne.

Totodată, Steven Spielberg s-a arătat interesat de poveste şi a cumpărat drepturile pentru ecranizarea unei alte biografii, WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy, semnată de jurnaliştii The Guardian David Leigh şi Luke Harding.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here