Filmele NexT se plimbă prin țară

0
270

Afis CARAVANA Filmelor NexTCel mai important festival românesc dedicat scurtmetrajelor, Festivalul Internaţional de Film NexT, pleacă pentru prima dată prin țară, între 8 și 23 august,

Caravana Filmelor NexT se va opri în opt oraşe, pentru o serie de proiecţii organizate în jurul conceptului de „picnic şi cinema sub clar de lună”.

Câteva dintre cele mai bune filme din selecția NexT se văd în spații neconvenţionale din Braşov (8-9 august), Alba Iulia (10-11 august), Oradea (12-13 august), Deva (14-15 august), Târgu Mureş (16-17 august), Piatra Neamţ (18-19 august), Iaşi (20-21 august) şi Galaţi (22-23 august). Pe 24 august, Caravana Filmelor NexT se întoarce în Bucureşti, cu o proiecţie specială în Parcul Herăstrău.

Filmele vor fi grupate în patru programe speciale:

• NexT Disco Night – un program de musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, despre poveşti de dragoste înflăcărate.
• NexT Comedy Night – un program de comedii spumoase.
• Oscars Night – cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2014, printre care și câştigătorul Helium.
• NexT Romanian Shorts – cinci scurtmetraje româneşti „cu zvâc”, mai vechi şi mai noi, menite să prezinte o altă faţă a cinematografiei româneşti.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here