RECOMANDARE TV: „Soţia perfectă”, la Diva Universal

0
1785

Pornind de la premisa Hillary Clinton nu e nebună pentru că a rămas cu Bill după Monica-gate, serialul a început ca un răspuns la întrebarea Ce se întâmplă cu soţiile „perfecte” de politicieni în urma unui scandal sexual? Poate fi valabil pentru Clintoni şi pentru Spitzeri, iar Soţia perfectă nu alege chiar o Primă Doamnă ca eroină, ci o nevastă de procuror general în Chicago.

Atunci când Alicia Florrick (Julianna Margulies a.k.a sora Carol Hathaway din Spitalul de urgenţă, probabil prima femeie invidiată pentru că s-a sărutat on-screen) este victima intr-un scandal de soţul ei+sex cu prostituate+trafic de influenţă (soţul ei e jucat fermecator dar puţin slinos de Chris Noth a.k.a. Mr. Big) şi soţul ei ajunge la închisoare, eroina noastră n-are ce altceva să facă decât să se întoarcă la profesia pe care o abandonase atunci când au apărut copiii (adolescenţi) – avocatura.

Apelează la favorurile unui prieten vechi (fost şi viitor peţitor), Will (Josh Charles), care o angajează pe un post entry-level la firma la care este partener. Urmează o perioadă dură de acomodare, atunci când deontologia Aliciei intră la apă, într-un ritm foarte lent, din fericire,  în conflict cu problemele financiare ale firmei care trebuie să-şi apere clienţii, fie ei pro bono, fie ucigaşi de neveste, fie chiar şi mafioţi periculoşi.

Alicia se trezeşte un avocat peştişor într-un ocean judiciar plin de rechini. Şi chiar dacă mai are parte din când în când de ajutorul soţului (profitând din plin de vizitele conjugale din puşcărie, nu pentru sex, pentru sfaturi), ea tot singură trebuie să se descurce. În condiţiile în care o Americă întreagă ştie că a fost înşelată cu numeroase prostituate de lux, unele dintre ele devenind invitate la talk-show-uri, Alicia trebuie să-şi protejeze şi copiii, şi clienţii de asaltul media.

Sezonul al doilea din serialul cu şi pentru adulţi are premiera în această seară, la Diva Universal, de la ora 21.00.

La sfârşitul sezonului trecut, Alicia se regăsea iarăşi lângă soţul ei, eliberat, reabilitat şi candidat în cursa pentru postul de procuror general pe care îl pierduse. Chiar la final, avocata avea de făcut o alegere sentimentală: soţul sau peţitorul. Evident că alegerea nu e aşa de simplă. Iar firma lui Will şi al celeilalte partenere, Diane Stern (o minunată Christine Baranski) au loc nenumărate schimbări, unele dintre ele legate de criza financiară şi de un nou partener jucat de Michael Ealy. Dilemele deontologice devin mai complicate, iar Michael J. Fox va veni în vizită într-un episod (personajul lui are o boală neurologică, la fel ca Fox însuşi, aşa că a putut juca).

Mai avem parte de poveşti cu campania electorală (urăsc politica, dar Soţia perfectă o face să pară cu adevărat interesantă), datorită cărora avem parte în aproape fiecare episod de minunatul britanic Alan Cumming (a apărut în câteva episoade şi sezonul trecut), care-l joacă pe Eli Gold, şeful campaniei lui Peter: e când fioros, când un comic relief cu hohote, lacrimi şi sughiţuri, e imposibil să nu-l adori.

Piesa de rezistenţă în materie de personaje rămâne tot Kalinda (Archie Panjabi, premiată cu un Emmy în septembrie pentru rol), anchetatoarea firmei de avocaţi care salvează ziua şi clienţii cu consecvenţă, dar are de înfruntat un nemesis: omologul ei, Blake (Scott Porter), adus de noul partener, cu care intră în conflict.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here