Campionii României adoptă „Poziţia copilului”

0
604

Ivan Patzaichin_Sustine Romania la Berlinala

Casa de distribuţie Parada Film a demarat astăzi o campanie în care sportul şi filmul – cele două domenii care au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani – se întâlnesc pentru prima dată.

În luna februarie, Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, intră în cursa pentru Ursul de Aur, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie). „Aşa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiţii, şi filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema şi în afara ei”, se arată într-un comunicat.

Ivan Patzaichin, celebrul campion olimpic la canoe, dă startul campaniei „Susţine România la Berlinală!” cu un mesaj pentru echipa filmului. În următoarele săptămâni, alte personalități din sport și din media se vor implica în campanie.

Echipa filmului invită publicul să trăiască emoţia Berlinului alături de ea. Cei care vor să trimită mesaje echipei sau să-şi exprime opinia despre film, după lansarea din 8 martie, o pot face pe site-ul pozitiacopilului.ro, pe sustine@paradafilm.ro sau pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.

Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, va avea premiera mondială pe 11 februarie, la Festivalul de la Berlin. Proiecţia oficială va începe la 15.30 (16.30, ora României), la Berlinale Palast, în prezenţa actorilor şi a realizatorilor. Filmul va intra pe marile ecrane din întreaga ţară pe 8 martie, distribuit de Parada Film. Distribuitorul internaţional este compania germană Beta Cinema.

Poziţia copilului este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele Maria (2003) şi Medalia de onoare (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste.

Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Li se alătură, într-o distribuţie selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here