Despre cinema şi ecologie, la Pelicam International Film Festival

0
392

Pelicam IFF editia 215 lungmetraje în premieră naţională, trei dintre ele filmate în România, şi o secţiune specială de scurtmetraj pot fi vizionate între 14-16 iunie la Tulcea, la a doua ediţie a Pelicam International Film Festival (PIFF).

Concerte în aer liber cu Robin and The Backstabbers şi Şuie Paparude, workshop-uri şi dezbateri, şi o expoziţie de fotografie semnată de Sorin Onişor completează programul. Keith Partridge, cineast recunoscut pentru filmările în condiții extreme, este unul dintre invitații speciali.

Timp de trei zile, în Piaţa Civică şi în Centrul Cultural Jean Bart vor fi proiectate  în aer liber, în premieră naţională, 15 lungmetraje din ţări precum Germania, Franţa, Norvegia, Danemarca, Polonia, Elveţia, Canada şi Anglia, filme premiate la festivaluri de renume.

În deschidere va rula filmul norvegian North of the Sun, în regia lui Inge Wegge, urmat de concertul celor de la Robin and The Backstabbers – vineri, 14 iunie – şi filmul La soif du monde, semnat de fotograful Yann-Arthus Bertrand, renumit pentru cartea „Pământul de pe cer” şi filmul Home.

Pelicam aduce şi cel mai recent film al celebrului regizor Fatih Akin, documentarul Polluting Paradise, prezentat la Cannes în 2012. Festivalul se va închide în Piaţa Civică, pe 16 iunie, cu decernarea premiilor şi un concert Şuie Paparude.

Vor fi proiectate, în prezenţa echipei,  filmele More Than Honey, în regia lui Markus Imhoff, câştigător al Ursului de Argint la Berlin IFF şi nominalizat la Oscarul pentru film străin cu The Boat is Full, documentarul Roşia Montana – a Town on the Brink, de Fabian Daub, interesat de subiectul controversatei regiuni din Munţii Apuseni, şi filmul Tous Cobayes, în regia lui Jean Paul Jaud, cunoscut pentru celebrul Nos enfants nous accuseront. În program figurează şi Botiza, un documentar despre viaţa oamenilor din satul maramureşean, semnat de Frédéric Gonseth.

O serie de dezbateri cu invitaţi speciali şi workshop-uri susţinute de profesionişti vor aduce în atenţie subiecte legate deopotrivă de cinema şi ecologie. Keith Partridge, care în prezent lucrează pentru BBC, premiat pentru peste 60 de producţii de cinema şi televiziune filmate în condiţii extreme, va susţine pentru prima oară în România un workshop, pe 15 iunie.

Amatorii de film documentar şi de noile tehnologii sunt aşteptaţi la workshop-ul susţinut de Stephane Siohan, autorul web-documentarului Go!Ukraine, care va vorbi despre realizarea unui film  interactiv cu un impact puternic în mediul online.

Intrarea la toate evenimentele Pelicam IFF 2013 este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here