Caravana Metropolis face o oprire la Piatra Neamț

0
362

afis_Piatra NeamtPentru prima dată, Caravana Metropolis „Cinema în aer liber” oprește la Piatra Neamț, între 1 și 6 iulie. Este al cincilea oraș pe care îl vizitează anul acesta Caravana, ajunsă la cea de-a treia ediție.

La Ștrandul Tineretului din Piatra Neamț, șapte filme recente, dintre care trei în premieră națională, multi-premiate la festivaluri internaționale de film în 2014, vor fi proiectate de marți până duminică, de la 21:30 și 23:30 (sâmbătă), utilizând un echipament performant de proiecție în aer liber – un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni.

Intrarea este liberă.

PROGRAM

Marți, 1 iulie, 21:30 – Ea/ Her, r. Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix și Scarlett Johansson, Oscarul pentru scenariu original și Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu în 2014. Un scriitor singuratic dezvoltă o relație neobișnuită cu noul lui sistem de operare iOS, care e conceput pentru a-i întâmpina orice nevoie.

Miercuri, 2 iulie, 21:30 – The Grand Budapest Hotel, r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton Ursul de Argint la Berlin 2014. Aventurile lui Gustav H, un legendar administrator al unui faimos hotel European, în perioada interbelică, și ale lui Zero Mustafa, hamalul hotelului, care îi devine cel mai bun prieten.

Joi, 3 iulie, 21:30 – Puzzle chinezesc/ Casse-tete chinois, r. Cedric Klapisch, comedie, cu Romain Duris, Audrey Tautou, în premieră. Xavier încearcă să își găsească locul, ca bărbat și ca tată. Când mama copiilor săi se mută la New York, nu suportă gândul că va trăi departe de ei și se mută și el acolo, sperând să rezolve puzzle-ul chinezesc, care este chiar viața lui.

Vineri, 4 iulie, 21:30 – Colivia aurită/ La cage doree, r. Ruben Alves, comedie, Premiul publicului la European Film Awards 2013, în premieră națională. Maria și Jose Ribeiro trăiesc de 13 ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranți sunt atât de apreciați de prietenii și de vecinii lor, încât atunci când li se propune să se întoarcă în Portugalia în cele mai bune condiții, nimeni nu vrea să îi lase să plece. O comedie despre condiția imigranților, povestită într-un mod original și amuzant.

Sâmbătă, 5 iulie, 21:30 – Marea frumusețe/ La grande bellezza, r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013. Jep Gambardella își rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali și delicvenți.

Tot sâmbătă, 5 iulie, de la 23:30 – Borgman, r. Alex Van Warderdam, thriller, în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intră în viața unei familii din înalta societate, transformându-le viața într-un coșmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon sau întruchiparea fizică a fricilor noastre?

Duminică, 6 iulie, 21:30 – Tante Hilda, r. Jacques Remy Gerard, animație, în competiție în secțiunea Generation Kplus la Berlinale 2014. În propria grădină botanică, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conservă mii de plante din întreaga lume, multe care sunt pe cale de dispariție. Între timp, din cauza unei noi cereale create în laborator de o mare corporație, haosul pune stăpânire pe lumea de afară.

Un eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here