Pe 17 iulie, Librăria Bastilia din București găzduiește o sesiune de formare și consultanță interactivă susținută de Corina Șuteu – formator principal, Oana Radu și Elvira Lupșa, organizatoarele festivalului Making Waves: New Romanian Cinema, de la New York, unul dintre puținele proiecte românești care au reușit să se finanțeze din crowdfunding, două ediții la rând.
Co-prezentat de Film ETC. și Formare Culturală, în colaborare cu Librăria Bastilia, seminarul va dura 6 ore și va admite maxim 15 participanți. Pentru a permite un feedback eficient, participanții trebuie să completeze la înscriere un chestionar care să schițeze proiectul unei posibile campanii de crowdfunding.
Corina Șuteu, fost director al ICR New York, are o îndelungata expertiză de formare și dezvoltare culturală și instituțională și experiența directă a două campanii de crowdfunding, a căror arhitectură a fost concepută de Oana Radu și Elvira Lupșa. Seminarul propune o introducere detaliată în ceea ce presupune o campanie reușită de crowdfunding și o discuție aplicată, sub formă de feedback și studii de caz legate de proiecte prezentate de participanți.
Noile tehnologii și explozia social media permit astăzi existența unor noi instrumente de strângere de fonduri, numeroase platforme online – de la Kickstarter și Indiegogo, până la cele locale, mai recente, precum Creștemidei, Potșieu sau We-Are-Here – facilitând mobilizarea a numeroși donatori mici în favoarea unor proiecte creative.
„Crowdfunding-ul înseamnă însă mai mult decât a atrage fondurile necesare unei inițiative; el este un instrument unic de crowdsourcing pentru a vă testa proiectul, a-l promova, a construi și interacționa cu publicul vostru poțential. În spatele unei campanii de crowdfunding se ascunde o pregătire extrem de minuțioasă, dar cu cât această pregatire e realizată cu mai mare grijă, cu reală inventivitate și rigoare, cu atât șansele de a obține fondurile necesare sînt mai mari”, explică formatorii.
Detalii despre înscriere, aici.