Premieră HBO. „Cei rămași” – un puzzle SF

2
603

leftovers11

Cum ar fi dacă, într-o zi, 2% din populația lumii ar dispărea brusc? Mame, tați, copii, tineri, bătrâni s-ar evapora fără să lase urme din case, piețe, magazine, de pe stradă, lăsându-i pe cei din jur cu o întrebare uriașă, demnă de un serial întreg de câteva sezoane.  The Leftovers / Cei rămași, un nou puzzle marca Damon Lindelof, co-creatorul lui Lost, debutează luni, 30 iunie, de la 22.00, la HBO, cu un prim episod dens, în care se aruncă mai multe fire, toate direcții în care va merge povestea în primul sezon. E o traumă individuală mai ușor de suportat când devine colectivă? Ce se întâmplă cu omenirea atunci când e confruntată cu evenimente imposibil de explicat?

Personajul central e un polițist (Justin Theroux), tată a doi copii și șeful poliției, căruia familia i se destramă nu din cauza disparițiilor în masă, ci plecării soției, care se alătură unui cult bizar de oameni îmbrăcați în alb, care fac un jurământ al tăcerii.

Traumele s-au împărțit, mai mult sau mai puțin egal, în toată lumea. O știre face un calcul total al disparițiilor, pe țări, și în fiecare dintre ele sunt câteva zeci de milioane din cele 140 de milioane în total. În orășelul din film, Mapleton, aproape fiecărui locuitor i-a dispărut cineva drag sau cunoscut – unei mame, bebelușul din mașină, alteia soțul și copiii.

Câinii martori ai disparițiilor s-au refugiat în pădure și s-au sălbăticit și, la trei ani după „Plecare”, lumea încă are un aer post-apocaliptic. S-au creat secte de mistici, paranoici, fanatici și zeci de teorii, însă nici unul dintre cei dispăruți nu s-a întors. Interesant de văzut cum va rezolva Damon Lindelof acest uriaș puzzle SF. În mod sigur, pe fanii Lost – mulțumiți de finalul serialului sau ba – i-a provocat deja.

În distribuție mai apar Liv Tyler, Amy Brenneman, Margaret Qualley, Emily Meade, Chris Zylka, Paterson Joseph, Michael Gaston, Scott Glenn, Charlie și Max Carver (Desperate Housewives), Annie Q., Ann Dowd, Amanda Warren, Carrie Coon, Christopher Eccleston.

Din 30 iunie, în fiecare luni, de la ora 22:00, HBO va difuza în premieră unul dintre cele 10 episoade ale serialului Cei rămași. Producția va fi disponibilă și pe HBO GO, iar primul episod poate fi urmărit fără abonament din ziua premierei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here