Filme în aer liber în Parcul Tineretului

0
461

mads mikkelsen - jagten

Până pe 18 august, în fiecare seară de marți până duminică, începând cu ora 21:30, în Parcul Tineretului din București rulează filme în aer liber. În prima săptămână, 23 – 28 iulie, Caravana Metropolis a înregistrat peste 6500 de spectatori la proiecțiile din parc.

Iată programul celei de-a doua săptămâni, 30 iulie – 4 august:

1. Iubire (Amour) – marți, 30 iulie. Filmul lui Michael Haneke este câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film străin şi al Palme d’Or-ului la Cannes, anul trecut.

2. În casă (Dans la maison) – miercuri, 31 iulie. Nominalizat la Cesar și Goya, premiat la Toronto și San Sebastian, filmul lui Francois Ozon este povestea adevărată a unui băiat de 16 ani ce pătrunde în casa unui coleg de școală despre care începe să scrie eseuri pentru ora de literatură. Intervenţiile lui vor declanşa o serie de întâmplări scăpate de sub control.

3. Superstar (regia: Xavier Giannoli)– joi, 1 august. Prezentat în avanpremieră în România, filmul a făcut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția și spune povestea unui bărbat obișnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.

4. Născut a doua oară (Twice Born) – vineri, 2 august. }n regia lui Sergio Castellitto, prezentat în avanpremieră în România, filmul a fost selecţionat la Toronto și este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagoniști pe Penelope Cruz și pe Emile Hirsch (Into the Wild).

5. Vânătoarea (The Hunt) – sâmbătă, 3 august. Câștigătorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.

6. O afacere regală (A Royal Affair) – duminică, 4 august. Nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, premiat cu Oscarul European şi cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.

Intrarea la proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here