Anonimul aduce filme pe Dâmbovița

0
197

CENTRUL DE ECOTURISM ROWMANIA -

Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul (12 – 17 august), care are loc anul acesta în București, în spațiul Verde Stop și la Cinema Studio, organizează un eveniment special miercuri, 13 august, începând cu ora 20.30, la Centrul de Ecoturism Rowmania, pe Dâmbovița, în apropierea Pieței Unirii.

La evenimentul realizat împreună cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, pe un ecran uriaș, aflat de o parte a râului Dâmbovița, va  fi proiectat Omnibusul Anonimul 10, un film colectiv compus din trei scurtmetraje regizate de actorii Andi Vasluianu (Un duet), Dorian Boguţă (Kazimir) şi Emanuel Pârvu (Retur).

Spectatorii vor putea vedea filmul fie de pe lotci sau padele amplasate în apă, fie de pe iarbă, într-un cadru special amenajat.

Omnibusul produs în 2013, cu ocazia aniversării a 10 ani de existență a festivalului, a fost prezentat în cadrul programului „Actori în spatele camerei”. Actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu au scris scenariile şi au regizat poveştile a căror acţiune este legată de locul în care s-a desfășurat festivalul timp de 10 ani, Delta Dunării.

Început cu Minuni

Anonimul se va deschide pe 12 august cu avanpremiera filmului distins cu Marele Premiu la Cannes 2014: Le meraviglie/ The Wonders/ Minuni,  de Alice Rohrwacher.

Le meraviglie este povestea unei familii multietnice de apicultori din zilele noastre, care încearcă să supravieţuiască în condiţii de criză. Rolul principal, cel al Gelsominei, este interpretat de românca Alexandra Maria Lungu, care locuieşte cu familia în Italia încă din 2006. Pentru rolul ei, actrița câştigat un premiu special din partea Sindicatului Naţional al Jurnaliştilor de Film din Italia.

Din distribuţia filmului mai fac parte: Monica Bellucci, Sam Louwyck, Alba Rohrwacher, Sabine Timoteo şi Agnese Graziani.

Le meraviglie/ Minuni este distribuit în România de Transilvania Film.

Cea de-a 11–a ediţie Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român și Televiziunii Române- coproducător.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here