Insula lui Darwin are parte de un documentar 3D

1
622

Insula lui Darwin are parte de un documentar 3DGalapagos 3D, un film realizat în format IMAX 3D, va rula începând din 8 octombrie pe cel mai mare ecran de cinema din România (de zece ori mai mare decât unul obişnuit), în sala Samsung IMAX de la Cinema City Cotroceni. Documentarul porneşte pe urmele lui Charles Darwin în arhipelagul Galapagos, acolo unde omul de ştiinţă a dat de primele indicii care stau la baza teoriei evoluţiei. Protagonista acestei călătorii subacvatice este biologul marin Carole Baldwin, de la Institutul Smithsonian (unde Galapagos a şi fost prezentat în acest format, în 2008). Vocea din off îi aparţine actorului Kenneth Branagh.

Producţia a pus nenumărate probleme tehnice şi financiare, având în vedere că şi tehnologia IMAX, şi cea 3D sunt costisitoare şi relativ noi. Pentru un minut de filmare sunt necesari circa 92 de metri de peliculă pe minut, iar trei minute ajung să coste 3.000 de dolari. Uneori s-au folosit canistre cu peste 762 de metri de peliculă, iar operatorii au cărat aproape 50 de kilograme de echipament şi contragreutăţi. Camera în sine era purtată de zece oameni.

„E stresant să auzi cum rulează filmul în cameră, în timp ce tu aştepţi ca animalul din faţa ta să aibă o reacţie. De aceea, a filma un documentar despre natură în acest format este un act de curaj” a explicat operatorul William Reeves, potrivit comunicatului trimis de distribuitorii peliculei.

În Galapagos 3D mişună vietăţi fascinante: iguane terestre şi marine, păsări fregată, lei de mare şi ţestoase gigantice, murene, rechini ciocan sau castraveţi de mare. Formatul uriaş IMAX şi 3D-ul amplifică senzaţia de imersiune în lumea de pe ecran.

1 COMENTARIU

  1. e de apreciat curajul de a realiza un documentar 3d, nu e o realizare cu pretentii cognitive, adresandu-se in special unui public mai puber, insa exeprienta imax e inedita 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here