Kinodiseea revine cu cele mai bune filme pentru copii

0
381

Kinodiseea revine, între 16 şi 21 noiembrie, în Bucureşti, la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala Elvira Popescu. Festivalul Internaţional de Film pentru Copii, aflat la a patra ediţie, aduce o selecţie de filme bune pe care le vor savura atât copiii cât şi părinţii, şi care nu pot fi găsite în mod obişnuit la televizor sau în cinematografe.

Opt lungmetraje din 2011-2012 – din Cehia, Olanda, Franţa, Suedia, India, Estonia şi Letonia – premiate la Berlin sau la Premiile Academiei Europene de Film, sosesc în Competiţie la Kinodiseea, în premieră naţională, anunţă organizatorii.

Capete de afiş sunt Zarafa, povestea prieteniei dintre un băieţel şi o girafă şi a călătoriilor lor pline de neprevăzut, Gattu, un film despre un oraş fantastic, plin de zmee, şi Dragonul de gheaţă, povestea unui băiat aflat în căutarea unui nou cămin, ce trece printr-o mulţime de aventuri, se îndrăgosteşte pentru prima oară, descoperă balenele şi îşi face prieteni neobişnuiţi.

La finalul proiecţiilor speciale ale filmelor din Competiţie, copiii îi vor putea întâlni pe regizorii sau pe actorii de pe marele ecran şi le vor putea pune întrebări legate de filme. Proiecţiile sunt programate în fiecare zi de la ora 10:00, 12:00 şi 19:00. Accesul la primele două proiecţii şi la Retrospectiva Disney este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Secţiunea specială din acest an este dedicată filmelor Disney, pentru ca cei mici să aibă şansa să urmărească, cot la cot cu adulţii, unele dintre lungmetrajele clasice care au bucurat copilăria multor generaţii: Cartea junglei, Regele Leu sau Frumoasa şi Bestia sunt doar câteva dintre titluri.

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, în funcţie de recomandarea de vârstă, se adresează copiilor între 5 şi 14 ani, educatorilor, bunicilor şi părinţilor. Juriul este şi în acest an format din copii, care vor acorda premiul pentru Cel mai bun film. Pe lângă selecţia de producţii internaţionale pentru copii, cei mici vor avea ocazia să participe la workshopuri de actorie, montaj, costume, handmade, susţinute de specialişti care îi vor iniţia în tainele cinematografiei. Mai mult, copiii se vor bucura de nenumărate surprize şi de un bal mascat, unde îşi vor putea întâlni personajele preferate.

Detalii despre filme, trailerele acestora, precum şi programul complet al festivalului se vor găsi pe website-ul www.kinodiseea.ro.

KINOdiseea este membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 15-a ediţie, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 52-a ediţie şi International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediţia cu numărul 29.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here