Regizorul Alexandru Tocilescu a murit din cauza unei supradoze de medicamente

0
314

Regizorul Alexandru Tocilescu a murit la 65 de ani din cauza unei supradoze de medicamente, marţi, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, scrie Mediafax citând surse medicale.

Se pare că regizorul, care suferea de mai multe boli grave, a luat o supradoză din tratamentul prescris pentru tulburările cardiace cu care fusese diagnosticat. A fost transportat la spital şi, timp de mai multe ore, medicii au încercat resuscitarea lui. În afară de o maladie cardiacă, regizorul suferea, printre altele, şi de insuficienţă renală, pentru care făcea dializă de mai multă vreme.

Alexandru Tocilescu, născut pe 27 iulie 1946, este unul dintre cei mai apreciaţi regizori de teatru români. A montat cu succes piese ca O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu, Elizaveta Bam, Comedie roşie  (în cadrul programului Teatrului Naţional Bucureşti – Procesul comunismului prin teatru), Casa Zoicăi, Eduard al III-lea, Sfârşit de partidă, Comedie roşie etc.

Printre filmele regizate de Alexandru Tocilescu se numără Bani de dus, bani de-ntors (2005), Ultima haltă în Paradis (2002) şi Tristeţea vânzătorului de sticle goale (1981).

În 1999, Alexandru Tocilescu a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol – O scrisoare pierdută de I. L. Caragiale, montat la Teatrul Naţional Bucureşti, iar în 2002 i-a fost decernat premiul UNITER pentru întreaga activitate. Totodată, în 2006, Tocilescu a primit premiul pentru cea mai bună regie, cu piesa O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu, în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO.

În luna iulie a acestui an, regizorul Alexandru Tocilescu a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame, un proiect cultural dedicat valorilor artistice ale teatrului şi filmului românesc, situat în Piaţa Timpului din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here