Florin Piersic, pe Walk of Fame-ul autohton: „Nu m-am simţit un actor cu stea”

1
350

Însoţit de câţiva admiratori şi de presă, Florin Piersic (75 de ani), deţinătorul primei stele bucureştene care imită faimosul Walk of Fame de pe Hollywood Boulevard din Los Angeles, s-a închinat astăzi în faţa numelui său din Piaţa Timpului. „Azi nu fac parte dintre maeştri, ci fac parte dintre cei care au o stea aici şi una în frunte”, a spus actorul în faţa mulţimii.

„De mii de ori am trecut pe drumul acesta care duce la Universitate, dar nu mi-am imaginat că într-o zi o să vină colegii mei aici în Piaţa Timpului. Puneţi-vă puţin în locul meu şi ce simt eu acum. Nu îmi doresc nimic decât să fiu sănătos şi să văd ţara asta că e bine, că ne dăm mână cu mână. Vă doresc să aveţi o stea deasupra dumneavoastră şi să ne mândrim oriunde mergem şi să spunem: eu sunt român. Nu m-am simţit un actor cu stea, nu mi-am dorit decât sa fiu actor la Teatrul Naţional din Cluj, nu mi-am imaginat că voi ajunge la Bucureşti, la Teatrul Naţional din Bucureşti, pe care îl iubesc şi am să-l iubesc. Ce a fost frumos se datorează regizorilor pe care i-am iubit. Orice pe lume aş fi dat că astăzi aici să fi fost şi părinţii mei. Ar fi avut de ce să se bucure şi să se mândrească”, a declarat Florin Piersic, citat de realitatea.net.

Steaua din apropierea centrului istoric al Capitalei vine imediat după ziua de naştere a lui Florin Piersic şi după ce fostul Cinema Republica din Cluj a fost re-botezat cu numele său.

În lunile următoare, i se vor alătura alte nume de artişti, potrivit unui proiect conceput de centrul comercial Cocor, în parteneriat cu Teatrul Metropolis şi Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti (ATMB).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here