Cel mai aşteptat film la Cannes nu va avea premiera mondială în festival

1
548

The Tree of Life, un film despre care se vorbeşte fără încetare încă de la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes, când era dat ca sigur în competiţie, dar nu a fost terminat la timp, va avea premiera mondială în cinematografele din Marea Britanie pe 4 mai. Anunţul surprinzător a fost primit cu scepticism şi verificat atent de presa anglo-saxonă, fiindcă drama lui Terrence Malick era aşteptată la Cannes (11 – 22 mai), ca unul dintre highlight-urile ediţiei. Confirmată însă de Asociaţia Distribuitorilor din UK, vestea ridică întrebări despre decizia producătorilor şi despre întâmplările din culisele Cannes-ului care ar fi dus la ea.

Puţine se ştiau, până de curând, despre The Tree of Life, dar şi mai puţine se ştiu despre Terrence Malick, regizorul cu patru lungmetraje în portofoliu (toate multi-premiate) care s-a retras în Europa încă de la primul film, Badlands (1973), şi refuză orice contact cu presa. În 1979, regizorul a obţinut premiul pentru regie la Cannes cu Days of Heaven, a revenit apoi pe ecrane cu The Thin Red Line (1998), intrată în istoria cinematografiei ca una dintre cele mai bune drame de război, iar în 2005 a lansat The New World.

Potrivit sinopsisului scurt oferit de Summit Entertainment, filmul cu Brad Pitt, Sean Penn Fiona Shaw şi Jessica Chastain este „călătoria unui băiat din Texas de la inocenţa copilăria la anii maturităţii şi a deziluziilor, a unui suflet pierdut în lumea modernă şi încercările lui de a regăsi sensul vieţii”. Brad Pitt e tatăl băiatului jucat, la maturitate, de Sean Penn.

Trailerul, lansat de puţină vreme, le-a dat cinefililor o idee despre cum va arăta filmul lui Terrence Malick, iar curiozitatea jurnaliştilor, criticilor şi spectatorilor deopotrivă s-a triplat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here