Noaptea Albă a Filmului Românesc se extinde

0
309

Cea de-a doua ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 16 septembrie, la Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj. Pentru că prima ediţie a adus circa 7000 de spectatori în sălile din Capitală, într-o singură noapte, organizatorii au decis să extindă proiecţiile în alte trei mari oraşe.

Inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare precum, Noaptea Albă a Bucureştiului, Noaptea Albă a Muzeelor sau Noaptea Albă a Galeriilor, evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a vedea filme româneşti realizate de cineaşti din toate generaţiile.

În Bucureşti, Noaptea Albă va fi organizată în 9 locaţii, unele dintre acestea fiind cunoscute publicului din ediţia precedentă (Cinema Patria, Studio, Eforie, Noul Cinematograf al Regizorului Român). În Cluj-Napoca, cinefilii sunt aşteptaţi la Cinema Florin Piersic şi Cinema Victoria, spectatorii din Timişoara se pot bucura de proiecţii la Cinema Studio, iar cei din Iaşi, la Cinema Republica.

Printre filmele incluse în program, filme recente ca Aurora (regia Cristi Puiu) sau Ursul (r. Dan Chişu), Morgen al lui Marian Crişan, Eu când vreau să fluier, fluier, de Florin Şerban, sau Felicia înainte de toate, regizat de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf, sau titluri care au cucerit în trecut audienţa, precum California dreamin’ (nesfârşit), r. Cristian Nemescu şi Concertul, r. Radu Mihăileanu.

O selecţie de documentare şi scurtmetraje româneşti din 2011, dar şi filme clasice, care au influenţat generaţii de cineaşti, vor completa programul.

Intrarea la filme va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul complet al filmelor va fi disponibil în curând pe www.romfilmpromotion.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here