Ultimele zile pentru înscrierile la First Draft

0
572

Mai aveţi la dispoziţie câteva zile în care vă puteţi înscrie la Cursul de scenaristică First Draft, organizat de Asociaţia Culturală Control N în perioada 13 septembrie – 1 noiembrie 2011. Cei interesaţi se pot înscrie la adresa info@controln.ro, până la data de 5 septembrie.

Cursul e destinat amatorilor şi începătorilor într-ale scenaristicii de film şi prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurtmetraj – premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog, precum şi elemente de formatare şi limbaj specific scenaristicii de film.

Ana Agopian, scenarist de film şi televiziune, preparator universitar în cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, catedra de scenaristică, este cea care va susţine cursul.

Cea de-a şasea sesiune a workshop-ului First Draft va începe pe 13 septembrie, de la ora 19:00, şi va continua în fiecare marţi, timp de 8 săptămâni. Numărul maxim de participanţi la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1000 de lei, respectiv 800 lei (pentru elevi şi studenţi).

Workshop-ul este interactiv, iar la finalul celor 8 săptămâni, cursanţii pot avea un prim scenariu de scurtmetraj în portofoliu. Fiecare curs durează două ore şi este compus din discuţii aplicate şi vizionări de filme. Participanţii primesc teme specifice dupa fiecare curs şi, până la următoarea întâlnire, pot fi îndrumaţi on-line.

Ana Agopian a semnat, alături de Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină, mai multe scenarii de scurt şi mediu metraj, printre care Bună Cristina! Pa Cristina, Captivi de Crăciun şi Tabasco, filme prezentate şi premiate în numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, precum Clermont-Ferrand, Cottbus, Oberhausen, Munchen, Ludwigsburg, TIFF şi altele).

Primul scenariu de lungmetraj semnat de Ana Agopian (împreună cu Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină), Breaking News, se află acum în pre-producţie. În trecut, Ana Agopian a participat cu acest scenariu la importante workshop-uri de dezvoltare de scenariu, precum Sources 2, Graz 2008, Nipkow Programm (Berlin, 2008) şi Scripteast (2009, având sesiunile de dezvoltare în Sterdyn, Polonia, la Festivalul de la Berlin şi cel de de la Cannes). În televiziune, a lucrat cu MediaPro Pictures şi HBO România, colaborând la cinci seriale şi trei filme de televiziune.

Mai multe detalii despre First Draft, pe site-ul www.controln.ro, pe mail la adresa info@controln.ro sau la telefon 0721969639.

First Draft este organizat de Asociaţia Culturală Control N, cu sprijinul Active Watch – Agenţia de Monitorizare a Presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here