Revine Noaptea Albă a Filmului Românesc

0
349

Pentru al treilea an consecutiv, cinematografele vor sta deschise până spre dimineaţă, la Noaptea Albă a Filmului Românesc. În București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, pe 14 septembrie – seara în care se lansează pe ecrane şi comedia Despre oameni şi melci, în regia lui Tudor Giurgiu – câteva dintre filmele româneşti recente vor rula gratis pentru public.

În maratonul filmelor românești intră Toată lumea din familia noastră, în regia lui Radu Jude, distins cu marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, Undeva la Palilula, controversatul debut în film al regizorului de teatru Silviu Purcărete, Crulic, drumul spre dincolo, de Anca Damian, singura animaţie românească premiată vreodată cu trofeul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy, comedia neagră Visul lui Adalbert, regizată de Gabriel Achim, sau Din dragoste, cu cele mai bune intenții, de Adrian Sitaru, câștigător a două trofee la Festivalul de Film de la Locarno.

Nu lipsesc documentarele: Un gând, un vis, Doyle..și-un pix, de Bogdan Ilie-Micu, povestea călătoriei fotografului Mihai Barbu până în Mongolia, Păcătoasa Teodora, semnat de Anca Hirte şi nominalizat la Premiile Gopo 2012 la categoria Cel mai bun film documentar sau 8 Martie al lui Alex Belc, un film despre o zi de muncă a unor femei din România Capitalistă în patru oraşe, foşti piloni ai industriei româneşti în comunism.

În Bucureşti, filmele vor rula, printre altele, la Cinema Studio, Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Centrul Vechi şi Club Fabrica. În Cluj-Napoca, cinefilii sunt aşteptaţi la Cinema Victoria și la Casa TIFF, în Timişoara – la Cinema Timiș, iar la Iaşi, proiecțiile vor avea loc la Cinema Victoria.

Intrarea la filme va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here