VIDEO. Lumea lui Terry Gilliam, made in Romania

0
390

ZERO-THEOREM

Un nou clip din filmul lui Terry Gilliam, The Zero Theorem, care va avea premiera pe 2 septembrie, în competiţia Festivalului de la Veneţia, a fost lansat zilele acestea pe EW.com, însoţit de explicaţiile regizorului.

SF-ul său multi-color şi multi-publicitar, pe care îl numeşte un „Brazil al anului 2013” , a fost filmat în întregime în România, anul trecut. Clipul lansat e un extras dintr-o scenă filmată în centrul Bucureştiului, în care Christopher Waltz trebuie să treacă o stradă înţesată de maşini şi asediată de reclame, pentru a ajunge la laboratorul său, construit într-o fostă capelă.

„E filmată în Bucureşti, unde am găsit, când căutam locaţii, un ansamblu de case din anii 30 foarte interesant construit, cu o clădire foarte înaltă şi o alee în faţa ei, după un intrând; părea ceva ce nu mai văzusem înainte. Capela nu era încolo, bineînţeles, a trebuit să muncim un pic la ea. Aşa că am construit în interiorul clădirii. Am adăugat porţi şi alte lucruri, iar restul a fost făcut pe computer”, a explicat Terry Gilliam.

Costurile reduse şi echipa bună de la MediaPro Studios au fost motivele pentru care a şi ales Bucureştiul: „E mai ieftin decât oriunde altundeva în Europa şi echipele sunt bune. Aşa că am putut construi capela la un sfert din cât ne-ar fi costat în Londra”, a spus regizorul pentru „Entertainment Weekly”.

The Zero Theorem îi are pe Christoph Waltz, Tilda Swinton, Matt Damon şi Melanie Thierry în distribuţie. Waltz este Qohen Leth, un geniu al computerelor, excentric şi retras, care lucrează la un proiect misterios menit să descopere, o dată pentru totdeauna, sensul existenţei. Cercetările lui au loc într-o veche capelă distrusă, într-o lume corporatistă, orwelliană, în care Management-ul supraveghează totul.

Reportajul Filmreporter.ro la filmările The Zero TheoremTerry Gilliam în România: „Tot proiectul ăsta e o nebunie“

Clipul de pe EW.com.

Trailerul filmului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here