„Crulic – drumul spre dincolo” deschide Anim’est

0
595

Un lungmetraj de animaţie românesc, Crulic – drumul spre dincolo, va deschide Anim’est, pentru prima dată în istoria evenimentului. Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 7-16 octombrie. Filmul regizat de Anca Damian şi produs de Aparte Film va fi proiectat în premieră mondială în competiţia Festivalului de la Locarno, care va începe miercuri, 3 august.

Animaţia este bazată pe drama lui Claudiu Crulic, românul decedat pe 18 ianuarie 2008 într-o închisoare din Polonia, la vârsta de 33 de ani, după un lung protest faţă de arestarea sa. Cazul a fost puternic mediatizat atât în presa din România cât şi în cea internaţională. Post mortem, el devine comentatorul propriei morţi prin vocea lui Vlad Ivanov.

„Filmul Ancăi Damian, Crulic-drumul spre dincolo este un pas important pentru industria de film de animaţie autohtonă şi avem toate motivele să credem că în viitor, lucrurile vor evolua şi Anim’est va fi gazda a numeroase premiere de animaţii româneşti”, transmite Mihai Mitrică, directorul Anim’est, într-un comunicat.

Cei cinci animatori care au realizat animaţia filmului Crulic, la studioul DSG, sunt Raluca Popa, Roxana Benţu, Tuliu Oltean, Dan Panaitescu şi Dragoş Ştefan. Aceştia doi din urmă s-au numărat printre trainerii care au coordonat, timp de două săptămâni, realizarea unor filme scurte de animaţie în cadrul primei ediţii a atelierului Animation Worksheep. Un making-of al acestui prim  atelier, desfăşurat în aprilie, va fi difuzat la gala de deschidere de la Cinema Patria.

Anim’est cu numărul şase va avea loc la Cinema Patria, Sala ArCuB şi Cinema Union din Bucureşti.

Mai multe despre cum a fost realizat Crulic – drumul spre dincolo:

În laboratorul lui „Crulic”, unul dintre cele mai aşteptate filme al toamnei

Crulic teaser from Crulic Movie on Vimeo.

Crulic Trailer 1 from Crulic Movie on Vimeo.

Crulic Trailer 2 from Crulic Movie on Vimeo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here