„Cea mai fericită fată din lume”

0
513

Cea mai fericită fată din lume, lungmetrajul de debut al regizorului Radu Jude, se lansează oficial pe DVD luni, 5 decembrie, de la ora 18.00, la Experimental Bar din cadrul Orange Concept Store (Calea Victoriei nr. 41, lângă magazinul Muzica), în prezența regizorului Radu Jude și a actorilor Andreea Boșneag și Vasile Muraru.

DVD-ul va conține, pe lângă trailere și galerie foto, și filmul Lampa cu căciulă, cel mai premiat scurtmetraj românesc, câștigător al marilor premii la Sundace, San Francisco, Los Angeles, Grimstad, Hamburg, Bilbao, Huesca, Trieste, Montpellier, Cottbus, Aspen, Indielisboa, Bruxelles, Mediawave, Cracow, Almeria, Valencia, Uppsala și selecționat, printre altele, la Toronto, Telluride, New Directors/NewFilms, Tampere, Rotterdam.

Lungmetrajul Cea mai fericită fată din lume a obținut Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, Premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival și Premiul FIPRESCI la IndieLisboa. Filmul a fost selecționat în ACID Programme la Festivalul de la Cannes 2009.

Având la bază întâmplări reale, filmul spune povestea unei adolescente, Delia, care a câștigat o mașină în urma unei campanii promoționale la sucuri răcoritoare. Ceea ce la început părea să fie un eveniment norocos din viața fetei se dovedește a fi o situație dificilă, în urma căreia relațiile în familie vor fi reanalizate. În rolurile principale figurează actorii Andreea Boșneag, Vasile Muraru și Violeta Haret-Popa.

DVD-ul va fi disponibil în rețeaua de librării Cărturești, la Librăria Engleză Anthony Frost și la The Place Concept Store.

Radu Jude a absolvit în 2003 Universitatea Media – Secția Regie Film. A lucrat ca asistent de regie pentru filme de lungmetraj, precum Amen, în regia lui Costa Gavras, sau Moartea domnului Lăzărescu, în regia lui Cristi Puiu. A regizat mai multe scurtmetraje, printre care Corp la corp (2003), Marea Neagră (2004), Lampa cu căciulă (2006) , Dimineaţa (2007), Alexandra (2007) – selecționat în peste 30 de festivaluri, printre care Clermont-Ferrand, San Francisco, Cottbus sau Oberhausen (unde a obținut Marele Premiu).

Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului și scenaristului Radu Jude, Toată lumea din familia noastră, se află în post-producție și va fi lansat anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here