Woody Allen va deschide Festivalul de la Cannes

1
524

Comedia romantică Midnight in Paris, în care apare şi prima doamnă a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy, va deschide Festivalul de la Cannes, pe 11 mai. Woody Allen a lipsit rareori de pe Croazetă, iar în ultimii ani pretenţia lui e binecunoscută: vrea să fie inclus în program doar în afara competiţiei. Pentru prima dată în istoria de 64 de ediţii a festivalului de pe Coasta de Azur, filmul de deschidere va avea premiera simultan în 400 de cinematografe din Franţa. Înainte de a începe filmul, spectatorii vor urmări live o transmisiune de pe covorul roşu de la Cannes.

Midnight in Paris este o minunată scrisoare de dragoste pentru Paris. E un film în care Woody Allen aruncă o privire şi mai atentă asupra problemelor abordate în ultimele sale filme: relaţia noastră cu istoria, arta, plăcerea şi viaţa. Cel de-al 41-lea film al său îi dezvăluie încă o dată inspiraţia”, a declarat delegatul general al Festivalului, Thierry Fremaux.

Anul trecut, Woody Allen a trecut pe la Cannes cu You Will Meet a Tall Dark Stranger/ Vei întâlni străinul din visele tale (care rulează de câteva zile pe ecranele noastre), iar acum doi ani cu Vicky Cristina Barcelona. Toate cele trei filme sunt mici ode închinate unor oraşe: Londra, Barcelona, şi acum Paris.

În comedia romantică filmată în întregime la Paris mai joacă Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Lea Seydoux şi Adrien Brody.

Preşedintele juriului este un compatriot al lui Woody Allen, Robert de Niro.

Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Cannes va avea loc între 11 şi 22 mai.

Citeşte şi interviul cu Woody Allen:

Woody Allen: „Tot ce putem face într-o lume ca asta e să fim drăguţi unii cu ceilalţi“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here