Filmul „Bora-Bora”, premiat la Angers

0
713

Scurtmerajul Bora-Bora, regizat de Bogdan Mirică, a câştigat Marele Premiu al secţiunii de scurtmetraje europene la Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers, dedicat regizorilor debutanţi. Valoarea premiului este de 1500 de euro.

Cu mult umor şi beneficiind de o distribuţie de zile mari, Bora Bora spune povestea lui Ion, o victimă absurda a unei societăţi absurde. Ion este un ţăran prins între sărăcia lucie care îl urmăreste de ceva timp şi accidentul prin care ajunge să crească plante ilegale pentru un străin. In rolurile principale îi regasim pe Alexandru Potocean (Ion), Mirela Zeţa (Maria, soţia lui Ion), Teo Corban (inspectorul de poliţie) şi pe Ion Sapdaru (poliţistul zelos).

De la prima participare la un festival, la TIFF 2011 – unde a câştigat şi premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, filmul s-a bucurat de apreciere în festivaluri, fiind invitat în competiţiile de la Locarno, Varşovia, La Cabina (Valencia), şi având parte de proiecţii speciale la Salonic IFF şi Festivalul Filmului Românesc la New York.

Printre numele promovate de Premiers Plans de la Algers, de-a lungul timpului, se numără Fatih Akin, Nuri Bilge Ceylan, Joachim Lafosse, Matteo Garrone, Arnaud Desplechin, Xavier Beauvois, Nick Park, Cristi Puiu, Paolo Sorrentino si Thomas Vinterberg.

Scurtmetrajul este produs de MediaPro Pictures.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here