Bel Ami

0
411

Bazat pe romanul cu acelaşi titlu de Guy de Maupassant, Bel Ami (lungmetrajul de debut a doi regizori de teatru, Declan Donnellan & Nick Ormerod) îl are ca protagonist pe Georges Duroy (Robert Pattinson), un tânăr sărac fără vreun talent special, dar plin de ambiţie. Odată angajat în redacţia unui ziar, începe să îşi croiască drum către protipendada pariziană a secolului XIX, via paturile câtorva doamne şi domnişoare din înalta societate.

Robert Pattinson dovedeşte încă o dată (după Remember Me) că e pe drumul cel bun spre a-şi spăla complet onoarea de sclipiciul vampiresc care i s-a lipit de nume (şi mai ales de faţă) la începutul carierei. Alături de el, două nume mari joacă excelent: Christina Ricci, în rol de îndrăgostită drăgălaşă şi generoasă, şi Uma Thurman, femeia matură, inteligentă care se joacă de-a dragostea şi politica după bunul plac.

O ecranizare britanică după un roman francez e o chestiune perfect onorabilă atunci când vorbeşte despre mâncătorii universal valabile, indiferent de ţară sau epocă. Un film nu tocmai memorabil, dar antrenant şi plăcut.

***

Bel Ami rulează în cinematografele din România începând de vineri, 2 martie.

Vezi aici în ce cinematografe rulează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here