După Locarno, „Roxanne” vine în premieră la Anonimul

0
402

Roxanne afis

La o zi după premiera mondială la Locarno, Festivalul de la Locarno (7 – 17 august), de pe 16 august, Roxanne, filmul de debut al regizorului Valentin Hotea, va fi proiectat în închiderea Festivalului Anonimul, din Delta Dunării.

La proiecția de pe 16 august, în competiția Cineasti del presente, vor lua parte regizorul, producătoarea Ada Solomon și actorii Diana Dumbravă, Șerban Pavlu și Anghel Damian.

Filmul va ajunge în cinematografele din România începând din 11 octombrie, distribuit de Parada Film. Distribuitorul internațional al peliculei este compania germană Films Boutique, care a mai avut în portofoliu titluri autohtone: Cea mai fericită din lume (regia Radu Jude), Medalia de Onoare (regia Călin Peter Netzer), Marți, după Crăciun (regia Radu Muntean), Din dragoste cu cele mai bune intenții (regia Adrian Sitaru).

Roxanne spune povestea lui Tavi Ionescu (38 de ani), un bărbat care îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi, totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate. Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise.

Scenariul este scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care Unde mergi tu, mielule?, Şi ce dacă?, Meditaţia, şi două documentare – D’ale Bucureștilor și Lucy Castle-Hotea.

Posterul filmului a fost realizat de Agenția The Drum ( Art Director: Octavian Răchită, Creative Partner: Liviu Neagoe).

Roxanne este o producție Hi Film în coproducție cu Abis Studio și Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here