Ursul

0
387
Ursul
Ursul

Ursul

Premiera: 6 mai 2011
Regia: Dan Chişu
Scenariul: Dan Chişu
În distribuţie: Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Cosmin Seleşi, Claudiu Bleonţ, Gabriel Spahiu, Andreea Gramoşteanu
Genul: comedie
Durata: 83 minute

Sinopsis
Ursul este un road-movie plasat în România anilor ‘90, pe muzica lui Goran Bregovic. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte – unui vânător german. Mânaţi însă de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

Ursul este un film despre sinceritatea noastră, a fiecăruia. Despre o etapă din viaţa noastră când, imediat după Revoluţie, nu ne cunoşteam adevărata listă de priorităţi şi încă eram dominaţi de sentimentalism. Astăzi s-ar fi numit sentimentalism ieftin, dar atunci era unul pur. Toate deciziile se luau emoţional. Este o poveste banală despre o situaţie banală. Un individ este pus din motive politice la conducerea unei unităţi. Nu are nici o cunoştinţă de management şi încearcă să rezolve problema asa cum ştie. Aşa cum a învăţat la revoluţie. Doar că instituţia unde este numit director este circul din Bucureşti. De aceea tot demersul lui devine tragicomic. Pentru că dacă ar fi fost numit director la FAUR şi ar fi vrut să vândă un strung, nimeni nu s-ar fi opus. Artiştii sunt oameni diferiţi, cu trăiri diferite, aşa că lucrurile o iau razna”, spune regizorul filmului, Dan Chişu.

Filmul este finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei şi programul MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul a câştigat, tot în 2008, Best Pitch Award în secţiunea Connecting Cottbus din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus, Germania.

Filmul va rula în prima săptămână în cinematografele Cinema City din Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Cluj Napoca, Bacău, Brăila, Movieplex, Hollywood Multiplex, The Light, Gloria Bucureşti, Cityplex Constanţa, Cityplex Braşov, Odeon Cineplex Cluj Napoca, Victoria Cluj Napoca şi Patria Craiova.

Ulterior, va fi proiectat şi în cinematografele din Iaşi, Sibiu, Piatra Neamţ, Oradea, Slatina sau Timişoara.

Ursul este o producţie Libra Film, distribuită de Transilvania Film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here