„Zbor deasupra unui cuib de cuci”

0
648

„Zbor deasupra unui cuib de cuci”

La 35 de ani de la premieră, filmul lui Milos Forman, Zbor deasupra unui cuib de cuci / One Flew Over The Cuckoo’s Nest, se relansează pe Blu-Ray. Pentru fanii filmului, e un prilej bun să tragă puţin perdeaua şi să arunce un ochi în spatele cortinei. Bonusurile ediţiei aniversare includ informaţii şi anecdote despre romanul care l-a inspirat, semnat de Ken Kessey, despre eşecul de mai târziu de pe Broadway al piesei în care a jucat Kirk Douglas, şi making of-ul peliculei care a confiscat cele mai importante statuete Oscar în 1975 – inclusiv cel mai bun film, regizor, actor (Jack Nicholson), scenariu.

Ca bonus figurează şi Completely Cuckoo, un documentar de 87 de minute regizat de Charles Kiselyak despre dedesubturile filmului produs de Michael Douglas şi Saul Zaentz. De la motivul pentru care l-au ales pe Milos Forman, la controversa privind autorul scenariului (Kesey susţine că îi aparţine, producătorii îl contrazic), la aventura asamblării unei distribuţii de (aproape) necunoscuţi: Louise Fletcher, Danny DeVito, Christopher Lloyd, Brad Dourif, Will Sampson.

Pe lângă interviuri cu Douglas, Kesey şi Forman, documentarul conţine şi o discuţie cu Dean Brooks, directorul spitalului de boli psihice din Oregon unde s-a filmat drama, şi care a acceptat să joace un rol (doctor Spivey). Brooks i-a lăsat pe actori şi pe cei din echipă să observe pacienţi, să stea de vorbă cu ei şi chiar să-i ia la filmări – 90 dintre ei au lucrat la filmul devenit între timp un clasic al genului. American Film Institute îl plasa pe locul 20 în topul celor mai bune 100 de filme ale tuturor timpurilor.

Detalii Blu-ray

  • Format: 16:9
  • Rating: N15
  • Sunet: Dolby Digital 5.1
  • Preţ: 99,90 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here