NexT 2013: O noapte de Oscar

0
312

Asad

Oscars Night, unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale Festivalului Internaţional de Film NexT, aduce, într-o singură seară, pe 12 aprilie, cele cinci filme care au concurat anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj. În premieră, va rula inclusiv filmul câştigător, Curfew. Evenimentul va avea loc vineri, 12 aprilie, la Cinema Patria, de la 20.00.

Preţul unui bilet pentru programul Oscars Night este de 15 lei, dacă este achiziţionat în avans, de pe www.eventbook.ro, iar în ziua proiecţiei este de 20 de lei. Biletul pentru programul Oscars Night va include şi accesul la petrecerea NexT ce va avea loc în aceeaşi seară.

NexT Oscars Night 2013

Asad, regia: Bryan Buckley şi Mino Jarjoura, Africa de Sud / SUA, 2012, 18

Plasat în decorul devastat de război al unui sat de pescari din Somalia, filmul prezintă povestea unui adolescent somalez care se confruntă cu alegerea între o viaţă de pirat şi una de pescar onest.

Băieţii Buzkashi / Buzkashi Boys, regia Sam French şi Ariel Nasr, Afganistan / SUA, 2012, 28

Un scurtmetraj filmat în Kabul ce prezintă imaginea sumbră a Afganistanului contemporan. Filmul se concentrează în jurul sportul naţional afgan, Buzkashi, un joc brutal de polo jucat cu o capră moartă. Băieţii Buzkashi spune povestea maturizării a doi prieteni, un băiat descurcăreţ al străzii şi fiul unui fierar, într-una dintre cele mai devastate de război ţări ale lumii.

Moartea unei umbre / Dood van een Schaduw, regia: Tom Van Avermaet şi Ellen De Waele, Belgia / Franta, 2012, 20′

Soldatul Nathan moare în timpul Primului Război Mondial. Un straniu colecţionar îi ia umbră prizonieră şi-i oferă şansa unei a doua vieţi în schimbul capturării a 10.000 de alte umbre. Dragostea pentru Sarah, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de a muri, îl face să accepte înţelegerea. Dar când descoperă că Sarah este deja îndrăgostită de un alt bărbat, gelozia îi întunecă mintea şi îl împinge spre răzbunare.

Henry, regia: Yan England, Canada, 2011, 21’

Henry. Viaţa lui Henry, un talentat pianist, este dată peste cap când dragostea vieţii lui, Maria, dispare în mod misterios. Va afla în curând inevitabilul verdict al vieţii.

Stingerea / Curfew, regia: Shawn Christensen, SUA, 2012, 19′ – Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, 2013

Filmul prezintă povestea unui bărbat aflat în cel mai de jos moment al vieţii lui. O altă perspectivă i se deschide însă în momentul în care sora sa îi cere să aibă grijă pentru o seară de nepoata sa de noua ani, Sophia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here