Filme „made in USA” la NexT

0
439

Astăzi, când americanii fac focuri de artificii de Ziua Independenţei, NexT pune la cale un program de scurtmetraje regizate de tineri cineaşti de peste Ocean. De la 18.30, la Institutul Cultural Român, aveţi „agenţi secreţi, misiuni imposibile, adolescenţi confruntaţi cu situaţii sângeroase, arme atomice ce ameninţă să distrugă planeta, viaţa de noapte din cazinourile din Las Vegas sau superstaruri celebre” în formă incipientă, aşa cum şi le-au imaginat nişte regizori debutanţi.

Accesul este liber în limita locurilor disponibile.

Iată scurtmetrajele :

Pigeon: Impossible/ Porumbel: Imposibil

Regia: Lucas Martell
USA, 2009, 6’

Walter, un agent secret începător, se confruntă cu o problemă rareori explicată la orele de instructaj: ce e de făcut când un porumbel rămâne blocat înăuntrul servietei oficiale de multe milioane de dolari care controlează o bombă nucleară.

Stardust

Regia: Nicolas Provost
Belgia, 2010, 20’

Filmat cu o cameră ascunsă în lumea cazinourilor din Las Vegas, Stardust explorează graniţa dintre ficţiune şi realitate pentru a creea, printr-un montaj inteligent al imaginilor care nu au nici o legătură între ele în viaţa reală, un thriller cu ingrediente hollywoodiene: crime misterioase, suspans şi staruri (Jack Nicholson si Jon Voight sunt două dintre „personajele” ce apar în film).

The Lonely Bliss of the Cannonball Luke / Euforia solitară a lui Luke, omul-ghiulea

Regia: Levi Abrino
USA, 2007, 11’

Un om-ghiulea pe nume Luke se întoarce acasă într-un orăşel din Pennsylvania ca să se lanseze înapoi în viaţa fostei iubiri Hannah şi a fiicei ei Elise. Cu un final apoteotic si o atmosfera 100 % „American indie”, acest film este o odă dulce-amăruie adusă omului care nu e “cu picioarele pe pământ” decât atunci când se află în aer.

Way up North/În îndepărtatul Nord

Regia: Levi A. Taylor
USA, 2008, 24’

Câteodată, când nu există nici un dubiu că ai fost trădat, un mic prăpăd este singurul răspuns…

„În îndepărtatul Nord” este o poveste excentrică despre trădare şi răzbunarea plasată la ultima frontieră. Spusă cu ajutorul acordurilor muzicale ale trupei Rebuttals din Alaska, această comedie ambiţioasă te va face să te amuzi teribil.

Euthanasia

Regia: Adrian Grenier
USA, 2006, 17’

Două adolescente pleacă într-o excursie cu maşina, dar un accident le forţează să ia o decizie groaznică.

Sam tocmai şi-a luat permisul de conducere şi, împreună cu prietena ei Becky, se aventurează într-o excursie cu maşina în afara orăşelului lor natal. Cele două se bucură la maximum de sentimentul de libertate pe care excursia îl oferă, dar nu pentru mult timp: un accident cumplit le constrânge să se maturizeze prea repede. Acum ele sunt obligate să găsească o soluţie pentru o situaţie de viaţă şi de moarte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here