Primele titluri confirmate la „Lună plină”

0
393

The World's End

The World’s End / Sfârșitu’ lumii, cea mai recentă producție marca Edgar Wright/Simon Pegg/Nick Frost, deschide ediția a 3-a a Festivalului de Film Horror și Fantastic „Lună Plină”, care va avea loc între 23 și 27 iulie, la Biertan. Filmul reprezintă ultima parte a trilogiei Cornetto – anul trecut, la Biertan a fost proiectat primul lor film, Shaun of the Dead (2004).

„Combinație improbabilă de Invazia jefuitorilor de trupuri și În căutarea timpului pierdut, pus în scenă cu aplomb și jucat de un veritabil who’s who în materie de cinema insular contemporan (pe lângă Pegg și Frost apar Martin Freeman, Eddie Marsan, Paddy Considine, Rosamund Pike și au cameo-uri Pierce Brosnan, Rafe Spall, Alice Lowe, David Bradley, Michael Smiley și Bill Nighy), The World’s End a fost desemnat cel mai bun film britanic la Empire Awards 2014”, anunță organizatorii.

Pe lângă The World’s End, anul acesta, secțiunea paralelă TENEBRE, care prezintă un best of 2012-2014 în materie de producții de gen, propune câteva titluri de referință din cinema-ul horror și fantastic, difuzate în premieră și în exclusivitate în România. Iată titlurile, în prezentarea organizatorilor:

Rigor Mortis (2013) – zeci de festivaluri internaționale (premiera mondială a avut loc la Veneția) și premii la Bruxelles și Gerardmer pentru un cocktail macabru, saturat de efecte speciale și co-produs de legendarul Takashi Shimizu; pop-starul hong-konghez Juno Mak debutează în regie cu acest „chinese ghost story” updatat.

Witching and Bitching / Vrăjitoarele din Zugarramurdi (2013) – Alex de la Iglesia combină demența efervescentă din El dia de la Bestia și Accion mutante cu circul (sic!) grotesc din Balada triste de trompeta și cîștigă aproximativ toate „premiile publicului” oferite de festivalurile la care a participat; plus vreo nouă premii Goya.

Here Comes the Devil / Iată diavolul! (2012)cinci premii la Austin Fantastic Fest (film, regie, scenariu, actor, actriță) pentru această șarjă supranaturală/sîngeroasă, realizată de spaniolul Adrian Garcia Bogliano în „dulcele” stil șaptezecist care l-a consacrat (vezi și segmentul B din The ABCs of Death).

All Cheerleaders Die / Și majoretele mor (2013) – după două experiențe nefericite (The Woods i-a fost remontat, iar de la Red a fost dat afară), americanul Lucky McKee revine în forță și cu poftă de râsete și măceluri; titlul spune (aproape) tot despre acest remake al filmului omonim scris și regizat împreună cu Chris Siverston în 2001.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here