„Toto și surorile lui” merg la San Sebastian

0
403

Toto si surorile lui

Documentarul Toto și surorile lui, regizat de Alexander Nanau a fost selecționat în competiția New Directors a celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film de la San Sebastian (19 – 27 septembrie).

Potrivit producătorilor,Toto şi surorile lui este un documentar observațional de lungmetraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București. Este povestea a trei fraţi  – Totonel, Ana şi Andreea – nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme. Filmul prezintă copilaria atipică a celor trei şi încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viaţă mai bună.

„Mă bucur că Toto și surorile lui are premiera internațională într-un festival de categorie A, dar mai mult decât atât, că aceasta are loc într-o secțiune rezervată de obicei filmelor de ficțiune”, declară Alexander Nanau, cunoscut pentru documentarul anterior, Lumea văzută de Ion B., un portret al unui artist neobișnuit, Ion Bârlădeanu, distins cu Premiul Emmy International la categoria Arts Programming, în 2010.

Filmul este produs de HBO şi Strada Film, în coproducție cu Alexander Nanau Production, și va avea premiera la HBO în luna decembrie. Toto și surorile lui este un proiect sprijinit de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și OSF (Open Society Foundation).

Filmul a participat în cadrul IDFA Pitching Forum (2011), Docu Rough Cut Boutique și Cinelink Sarajevo (2012) și este sprijinit printr-un grant de Sundance Institute Documentary Film Programs și a participat la Sundance Documentary Edit and Story Lab 2013.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here