Încep filmările la „Roxanne”, o poveste despre trădări în comunism

1
878

Pe 12 septembrie, regizorul Valentin Hotea va spune „Motor!” la Roxanne, un film inspirat de o poveste reală despre Europa Liberă, Securitate şi trădări.

Un adolescent care îi dedică unei fete, la Europa Liberă, melodia Roxanne de la The Police, descoperă în dosarul de Securitate, 20 de ani mai târziu, că ar putea fi tatăl copilului acelei fete. Încet-încet, se infiltrează în viaţa familiei fostei iubite pentru a afla adevărul, dezvăluind secrete pe care toţi le voiau îngropate. Astfel sună sinopsisul lungmetrajului de debut al lui Valentin Hotea, care intră în producţie pe 12 septembrie, la Bucureşti.

Roxanne va fi produs de Hi Film Productions şi îi are în distribuţie pe Diana Dumbravă (Maria, de Călin Netzer), Şerban Pavlu, Anghel Damian – un tânăr actor de 21 de ani, Valeria Seciu, Mihai Călin, Adrian Văncică şi Corina Moise.

„Este un film despre curaj, trădare şi modul în care greşelile trecutului ne afectează existenţa prezentă şi pe cea viitoare. Despre riscul de a repeta greşelile trecutului dacă nu ni le asumăm. E un film emoţionant, cu un coté policier, bazat parţial pe o experienţă personală a regizorului”, explică producătoarea Ada Solomon pentru Filmreporter.ro. Regizorul însuşi a făcut această dedicaţie la Europa Liberă, în anii 70-80, primind ulterior o vizită din partea unor ofiţeri de Securitate.

„Relaţia mea cu proiectul este una foarte personală, având în vedere că eu şi Vali Hotea ne ştim de peste 30 de ani şi am experimentat muzica lui Sting şi a trupei Police la aceleaşi petreceri din adolescenţă. Operator este Alex Sterian, un alt prieten vechi… Este un film între prieteni”, adaugă Solomon.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care Unde mergi tu, mielule? (1990), Şi ce dacă? (1992), Meditaţia (1994), şi două documentare – D’ale Bucurestilor (1995), Lucy Castle-Hotea (1996). Între 2006 – 2008, a regizat mini-seria Serviciul Omoruri pentru TVR şi a fost regizor artistic pentru primele episoade din Fetele marinarului, de la Antena 1.

Proiectul a fost finanţat cu peste 800.000 de lei de Centrul Naţional al Cinematografiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here